(Archieffoto)
Volledig scherm
(Archieffoto) © ANP

"België behoort nog altijd tot Europese top qua testcapaciteit”

Ondanks de veranderde teststrategie worden er nog altijd erg veel mensen getest op het coronavirus, zegt Katrien Lagrou, hoofd van het referentielaboratorium van UZ Leuven. "Het vinden van het juiste en voldoende materiaal blijft een uitdaging, maar we zijn creatief in het bedenken van oplossingen.”

5 reacties

 • Gerrit gasthuis

  9 maanden geleden
  Al die testen dat maakt enkel de labos rijk. Verplicht zelftests en het probleem lost zichzelf op. Maar zoveel verbeelding hebben onze ambtenaren niet natuurlijk.
 • Rudi De Man

  9 maanden geleden
  Dat gelooft toch niemand ? Het landje met de meeste positieve gevallen per 100.000 inwoners...
 • ivan de ridder

  9 maanden geleden
  Goed zo, eens de gevallen ver genoeg gezakt zijn, moet dan maar IEDEREEN getest worden. Dat is de enige manier waarop je het verder gaat kunnen indijken. Voor 1e intrede bij het werk, winkel, whatever, ... sneltest en bij positieve test op covid in quarantaine. Maar we weten dat er velen de kantjes aflopen ...
 • Dries De Preter

  9 maanden geleden
  We moeten geen mensen testen die hoesten, die koorts hebben en die hun smaakzin verloren hebben. Daarvan weten we dat ze corona hebben. We moeten asymptomatische mensen testen: mensen die in contact zijn geweest met een besmet persoon, maar die niet ziek zijn. Als we DIE mensen testen, dan brengen we de R naar beneden. Maar helaas: SPA'er Vandenbroucke heeft te weinig testcapaciteit geregeld.
 • Paul Boutsen

  9 maanden geleden
  In de eerste golf wilde men niet testen,ondanks dat men wist dat de landen waar massaal getest werd de landen waren met de minste doden. Omdat de labo's toen niet over de juiste politieke kaarten beschikten. Nu kan men testen, maar men wil niet. Men wil enkel mensen die al ziek zijn testen, broeihaarden lokaliseren door massaal te testen wil men niet. Net daarom waren we in de eerste golf wereldkampioen doden en in de tweede golf wereldkampioen besmettingen. Voor de rest: alles OK in ons landje.