Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Belgen zonder financiële kopzorgen zijn gelukkiger

BinnenlandBelgen die risico lopen op armoede, ervaren meer sociale uitsluiting, eenzaamheid en negatieve gevoelens dan Belgen zonder financiële kopzorgen. Dat blijkt uit de resultaten van de Europese enquête naar inkomens en levensomstandigheden (EU-SILC) in 2018. 

23 reacties

 • Jan Verstrepen

  3 jaar geleden
  Natuurlijk daarvoor moet je geen geleerde zijn.
 • lieve vanderstraeten

  3 jaar geleden
  Dus al degene die min 5000 euro netto verdienen, een huis hebben, zich twee auto’s, soms zelfs met chauffeur kunnen veroorloven, bijna geen belastingen betalen en onkostenvergoedingen optrekken, ja die zijn heel gelukkig, en de rest leeft hier nu bijna in armoede!
 • edgard gielis

  3 jaar geleden
  de rijken werden rijker de arme armer dank zij NVA
 • Dan Midden

  3 jaar geleden
  kan iemand eens nagaan wie dit soort grappen betaald? "Mensen met minder zorgen zijn gelukkiger" lijkt me evident. Volgende "studie" wordt "Mensen zonder medische zorgen zijn gelukkiger"? Kan men niet beter eens nagaan welke zorgen de mensen hebben tgv het absurde beleid in dit land waarbij miljarden over de balk worden gegooid voor dit soort stommiteiten om de "vrienden" wat werk toe te schuiven?
 • jan cosemans

  3 jaar geleden
  En hoeveel mensen hebben (veel) te veel geld?
 1. Wachttijden Mijn VerbouwLening blijven in verschillende regio’s oplopen: Vlaamse regering verdriedubbelt budget energiehuizen
  2

  Wachttij­den Mijn VerbouwLe­ning blijven in verschil­len­de regio’s oplopen: Vlaamse regering verdriedub­belt budget energiehui­zen

  Wie in onder andere Antwerpen, Leuven of Mechelen een Mijn VerbouwLening aanvraagt, moet geduld hebben. De wachttijden zijn daar de afgelopen maanden namelijk nog steeds erg lang of zelfs erger geworden. De extra freelance energie-experts die Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) eind vorig jaar inzette brengen dus niet meteen zoden aan de dijk. De Vlaamse regering verhoogt nu de basisfinanciering van de energiehuizen van 4,9 naar 16,1 miljoen euro, zodat er meer personeel in de energiehuizen kan komen.
 1. Speurders mogen verdachten binnenkort opsporen aan de hand van DNA-profiel van familieleden
  3

  Speurders mogen verdachten binnenkort opsporen aan de hand van DNA-pro­fiel van familiele­den

  De federale ministerraad heeft vrijdag een wetsontwerp van minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) goedgekeurd dat toelaat om nieuwe DNA-technieken in te zetten in strafonderzoeken. Het gaat onder meer om ‘familiale zoeking’, het opsporen van verdachten via gekende DNA-profielen van naaste familieleden. Van Quickenborne maakt zich sterk dat het wetsontwerp justitie “meer instrumenten in handen geeft om moorden, zedenfeiten en verdwijningen op te lossen”.
 2. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.