Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Belgen zonder financiële kopzorgen zijn gelukkiger

BinnenlandBelgen die risico lopen op armoede, ervaren meer sociale uitsluiting, eenzaamheid en negatieve gevoelens dan Belgen zonder financiële kopzorgen. Dat blijkt uit de resultaten van de Europese enquête naar inkomens en levensomstandigheden (EU-SILC) in 2018. 

23 reacties

 • Jan Verstrepen

  2 jaar geleden
  Natuurlijk daarvoor moet je geen geleerde zijn.
 • lieve vanderstraeten

  2 jaar geleden
  Dus al degene die min 5000 euro netto verdienen, een huis hebben, zich twee auto’s, soms zelfs met chauffeur kunnen veroorloven, bijna geen belastingen betalen en onkostenvergoedingen optrekken, ja die zijn heel gelukkig, en de rest leeft hier nu bijna in armoede!
 • Edgard Gielis

  2 jaar geleden
  de rijken werden rijker de arme armer dank zij NVA
 • Dan Midden

  2 jaar geleden
  kan iemand eens nagaan wie dit soort grappen betaald? "Mensen met minder zorgen zijn gelukkiger" lijkt me evident. Volgende "studie" wordt "Mensen zonder medische zorgen zijn gelukkiger"? Kan men niet beter eens nagaan welke zorgen de mensen hebben tgv het absurde beleid in dit land waarbij miljarden over de balk worden gegooid voor dit soort stommiteiten om de "vrienden" wat werk toe te schuiven?
 • jan cosemans

  2 jaar geleden
  En hoeveel mensen hebben (veel) te veel geld?
 1. Wisselvallige dag met nog steeds kans op regen en onweersbuien

  Wisselval­li­ge dag met nog steeds kans op regen en onweersbui­en

  Vandaag is het eerst nog zwaarbewolkt en grijs maar geleidelijk wisselen opklaringen en wolkenvelden elkaar af. Het blijft een groot deel van de dag droog maar op het einde van de namiddag neemt de kans op regen- en onweersbuien in het zuidoosten van het land toe. De maxima schommelen tussen 19 graden aan de kust en 26 graden in het oosten van het land. De wind waait eerst matig uit het zuidwesten, later zwak veranderlijk en matig uit noord tot noordwest in de noordwestelijke helft van het land. Dat meldt het KMI.