Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Belgen stuurden vorig jaar 648.522 verdachte mails door naar Centrum voor Cybersecurity

BinnenlandDe Belg heeft vorig jaar maar liefst 648.522 mails doorgestuurd naar ‘verdacht@safeonweb.be’. Het Centrum voor Cybersecurity (CCB) laat de verdachte mails automatisch scannen op links naar phishingsites. Zo werden 1.478 valse sites geblokkeerd, meldt het CCB.

0 reacties

  1. Microsoft waarschuwt voor Russische hackers die het op Europese instellingen gemunt hebben

    Microsoft waarschuwt voor Russische hackers die het op Europese instellin­gen gemunt hebben

    Microsoft heeft gewaarschuwd voor een toename van cyberaanvallen, zeker vanuit Rusland. Dat doet het bedrijf nadat het een reeks hackpogingen heeft vastgesteld enkele maanden voor de Europese verkiezingen. Volgens Microsoft zouden de cyberaanvallen zich richten op “de democratische instellingen in Europa”. Dat schrijft Tom Burt, vice-president van Microsoft en verantwoordelijke voor de veiligheid, in een officiële blogpost.
  2. Google blokkeert meer dan 70 schadelijke advertenties per seconde

    Google blokkeert meer dan 70 schadelij­ke adverten­ties per seconde

    Google heeft vorig jaar 2,3 miljard schadelijke advertenties tegengehouden. Dat zijn 6 miljoen advertenties per dag of meer dan zeventig per seconde. Het ging onder meer om 58,8 miljoen reclames met phishing. Kwaadwillenden probeerden zo gebruikersnamen en wachtwoorden van nietsvermoedende mensen in handen te krijgen. Veel van die phishing-advertenties werden geblokkeerd voordat iemand ze ooit te zien kreeg, zegt Google.