Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © GettyImages

Belgen shoppen recordbedrag van 11,46 miljard euro online, jaarlijks gemiddeld 1.363 euro per Belg

De Belgen hebben vorig jaar een recordbedrag van 11,46 miljard euro online gespendeerd, of zowat 900 miljoen euro meer dan in 2018. De Belg geeft online gemiddeld 1.363 euro uit per jaar, zo blijkt donderdag uit de market monitor van sectorfederatie BeCommerce. Negen op de tien Belgen ouder dan vijftien jaar hebben het afgelopen jaar iets online gekocht.

6 reacties

 • Stefan Dieltiens

  8 maanden geleden
  Ik heb dit de komende maanden in het oog gehouden maar dan kom je uit als je een tv koopt die in Nederland voor 250 staat staat hij hier voor 279 euro ik was overlaatst voor een usb stick aan het zien 512 Gb staat op de Nederlandse bol.com voor 95 euro en in België kregel of mediamarkt voor 145 euro dan is de keus wel snel gemaakt in mijn ogen maakt België zichzelf kapot
 • Désiré Van Nieuwenhuyzen

  1 jaar geleden
  Je kunt vanuit je luie zetel alle informatie vinden over wat je zoekt en zo precies de juiste keuze maken. Je koopt goedkoper voor een uitstekende kwaliteit, de service is goed en je hoeft de deur niet uit. Het lijkt wel alsof Sinterklaas elke dag langskomt. Dus waarom zou je niet online kopen ?
 • Dirk Vregels

  1 jaar geleden
  Belgen hebben vorig jaar ook 32 miljard euro uitgegeven in buitenlandse supermarkten.
 • GERARD DE PELECIJN

  1 jaar geleden
  Daarbij vermijd u ook de kosten en de miserie bij een verplaatsing!
 • Jos Spriet-Dewaele

  1 jaar geleden
  ja waarom ook niet als het goedkoper is en de levering gratis en al dat gelul van kopen bij plaatselijke handelaars brengt niets op voor de verbruiker want wie van de winkeliers heeft nog stock Dus wachten moet je zowiezo. En je zal onderweg ook geen boete oplopen door een snelheidsovertreding wegens een sec niet opletten en ook geen ongeval.