Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © Photonews

Belgen gingen begin dit jaar meer op reis dan voor corona

Na twee jaar waarin de coronapandemie reisplannen in de war stuurde, zijn Belgen er in de eerste drie maanden van 2022 weer massaal op uit getrokken. Dat blijkt uit gegevens van statistiekbureau Statbel.

 1. DEBAT VAN DE DAG. Moeten verkeersboetes verhogen naarmate je inkomen hoger is?
  210

  DEBAT VAN DE DAG. Moeten verkeers­boe­tes verhogen naarmate je inkomen hoger is?

  Verkeersboetes moeten afhankelijk worden van het loon van de overtreder. Dat vinden de Waalse socialisten. Het normale boetebedrag zou verdrievoudigen voor mensen met een hoog loon als het van de PS afhangt. Wat denk jij? Moeten mensen die een hoger loon hebben, ook hogere verkeersboetes betalen? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat enkele experten en politici ervan vinden. Presentatoren Sven en Anke van Joe FM vragen de mening van hun luisteraars in deze poll.
 1. Vlamingen kozen nooit vaker voor autovakantie als voorbije zomer, zelfs tot in Portugal: “Met dank aan onbetrouwbare vliegmaatschappijen en dure huurauto’s”
  PREMIUM

  Vlamingen kozen nooit vaker voor autovakan­tie als voorbije zomer, zelfs tot in Portugal: “Met dank aan onbetrouw­ba­re vliegmaat­schap­pij­en en dure huurauto’s”

  Nooit eerder namen zoveel Vlamingen de eigen wagen naar hun vakantiebestemming. Dat mag blijken uit het recordaantal pechoproepen dat mobiliteitsorganisatie VAB ontving: “Afgelopen zomer kreeg onze alarmcentrale bijna 20% meer oproepen dan in het coronavrije 2019.” Op welke problemen botsten ze het vaakst? Waarom kozen ze - ondanks de hoge benzineprijzen - tóch voor de auto? En welke bestemmingen zijn het populairst bij de Vlamingen?