Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © EPA

Belgen geven steeds meer geld uit aan e-commerce: 7,89 miljard in 2018

In het derde kwartaal van dit jaar hebben Belgen 2,6 miljard euro online uitgegeven. Dat is 6 procent meer dan hetzelfde kwartaal in 2017. Sinds het begin van jaar is er sprake van een stijging van 7 procent in vergelijking met vorig jaar. Dat blijkt uit een studie in opdracht van BeCommerce, de belangenvereniging van de Belgische onlinewinkels.

14 reacties

 • raf peeters

  3 jaar geleden
  @mich lee ,je bent totaal niet op de hoogte inzake aankoop wagens over de grens en nee ,je betaald geen twee maal btw ,ook niet bij nieuwe ,informeer je eens,ga naar een douane kantoor en ze zullen je wel de nodige JUISTE info geven(wat garage gespecialiseerd verkoop buitenland ook kan mededelen),een wagen overigens invoeren kost je 1€ voor de stempel.
 • raf peeters

  3 jaar geleden
  @Chris Deckers,over twee weken hier aangehaald ,een carport bij plaatselijke kmo had een prijskaartje van 3850€ en diezelfde carport was via e-commerce niet minder dan 2000€ beter koop en dat is geen schrijf fout alsof de normaalste zaak van de wereld is,wel zegt genoeg zeker ,idem autobanden ,kmo 255/40/19 banden 345€ en via e commerce 175€ ZELFDE BAND,gaat nog?.Geen begrip meer voor.
 • Danny Dernacourt

  3 jaar geleden
  @rik lagrou : e-commerce staat voor aankopen via het internet en zijn niet per definitie tv's en computers, het is zo erg gesteld met sommigen dat ze van niemand hulp krijgen en hun eten ( Delhaize ) online bestellen en thuis laten leveren, die levering kost tussen de 5 à 10 euro. Dat is ook e-commerce dus gelukkig dat het bestaat. Invaliden, bejaarden maar ook drukke gezinnen doen daar vaak beroep op.
 • alois philipsen

  3 jaar geleden
  Chris deckers hoezo is hier alles duurder? in Nederland betaal je voor autobelasting zeker 1000 euro jaarlijks meer idem voor de ziekteverzekering
 • rik lagrou

  3 jaar geleden
  Waarvan 60% niks nodig heeft daarna klagen heb te weinig geld!