airco
Volledig scherm
PREMIUM
airco © ThinkStock

Belg zoekt steeds vaker verfrissing bij de warmtepomp: “Een draagbare airco verbruikt ruim 3 keer zoveel”

De zomers in ons land worden steeds warmer, zo kon u eerder lezen op HLN.be. Steeds meer Belgen kiezen dan ook voor een luchtkoelingssysteem in hun woning. En daar lijken warmtepompen de fakkel van airconditioning stilaan over te nemen.

8 reacties

 • Marco Di Scarpa

  3 maanden geleden
  Ik heb nu ongeveer 15 jaar geleden airco (invertersysteem) in bijna gans mijn woning laten installeren. Ondertussen zit ik aan een 2de generatie lucht-lucht warmtepompen. Mijn beste investering ooit niettegenstaande de koeling elektriciteit vreet.
 • Nico Lietaert

  3 maanden geleden
  Rolluiken ganse dag naar beneden laten, was afgelopen dagen 24 graden in de woonkamer. Toen ik bouwde was rolluiken niet meer modern, ben ik blij dat ik daar met mijn koppigheid niet naar luisterde.
 • Stef Guit

  3 maanden geleden
  Een warmtepomp is wel een goed systeem maar strontduur. Ze zouden beter alle subsidies afschaffen en dit systeem promoten en aantrekkelijker maken... maar ja wie ben ik.
 • Benny Lyssens

  3 maanden geleden
  Die blijven maar beweren dat de warmtepomp via u eigen zonnepanelen worden gevoed maar als je ziet wat december en januari hebben opgebracht en wat je dan verbruikt moet je serieus van het net afnemen om te verwarmen en u warm water. Dus waar zit da voordeel dan?
 • Michael Roelens

  3 maanden geleden
  Een draagbare airco verbruikt misschien ruim 3x zoveel, maar kost ook een veelvoud minder dan een warmtepomp installatie. Op die paar keren op een jaar is dit in mijn opinie nog steeds het voordeligst voor mijn portemonnee!
 1. Krijg tot 50 procent van je verbouwfacturen terugbetaald via de nieuwe Mijn VerbouwPremie
  Livios

  Krijg tot 50 procent van je verbouwfac­tu­ren terugbe­taald via de nieuwe Mijn VerbouwPre­mie

  Vanaf 1 oktober 2022 kan je de Mijn VerbouwPremie aanvragen. Die nieuwe premie omvat verschillende oudere premies voor renovaties en energiebesparende ingrepen. Voor welke werken kan je de nieuwe Mijn VerbouwPremie precies aanvragen? Hoeveel krijg je terugbetaald? En hoe werkt het systeem precies? Bouwsite Livios.be zocht het uit. Energetisch renoveren blijft immers dé manier om je energieprijzen zoveel mogelijk te beperken.
 2. Jan Jambon na heisa op uitspraken: “Wil te snel rijden niet goedpraten”
  Play
  187

  Jan Jambon na heisa op uitspraken: “Wil te snel rijden niet goedpraten”

  Vlaams minister-president Jan Jambon geeft zijn chauffeur soms de opdracht te snel te rijden. “Heel zelden”, gaf hij in de talkshow ‘De Tafel van Vier’ gisteravond toe. “Af en toe moet je gewoon zeggen: ‘We nemen het risico’.” Een uitspraak die de Vlaamse Stichting Verkeerskunde betreurt. “Er wordt al te vaak vergoelijkend gedaan over een paar kilometer per uur te veel.” De Vlaams minister-president reageert op zijn beurt dat hij te snel rijden zeker niet wil goedpraten.