Bruno Holthof (59), CEO van Oxford University Hospitals.
Volledig scherm
PREMIUM
Bruno Holthof (59), CEO van Oxford University Hospitals. © Polaris / Photo News

Belg zit mee aan het roer bij ontwikkeling coronavaccin: “Zodra we groen licht krijgen, kan inenten beginnen”

"Als ik mij baseer op de dossiers die ik kon volgen, durf ik te zeggen dat we in maart 2021 een Covid-19-vaccin ter beschikking hebben in België." Dat zei de topman van geneesmiddelenagentschap FAGG donderdag in deze krant. Het vaccin in kwestie is dat van AstraZeneca, ontwikkeld in het Britse Oxford. Onze landgenoot Bruno Holthof (59), CEO van Oxford University Hospitals, zit mee in de cockpit bij de ontwikkeling. "Zodra we groen licht krijgen, kan het vaccineren beginnen."

 1. Belgische productiviteit slabakt: slechte cijfers bedreigen onze lonen, welvaart en begroting

  Belgische productivi­teit slabakt: slechte cijfers bedreigen onze lonen, welvaart en begroting

  De productiviteit van de Belgische bedrijven groeit nog amper. Terwijl de productie per arbeidsuur tussen 2000 en 2007 nog met 1,3 procent per jaar steeg, is dat sinds 2012 gedaald tot 0,6 procent. Dat blijkt uit een rapport van de Nationale Raad voor de Productiviteit (NRP), waarover ook De Tijd berichtte. De cijfers bedreigen onze lonen, de welvaart en de begroting, waarschuwt de zakenkrant.
 2. ONZE OPINIE. En wat als we de restaurants nu ook eens onder strenge voorwaarden opnieuw probeerden te openen?
  PREMIUM

  ONZE OPINIE. En wat als we de restau­rants nu ook eens onder strenge voorwaar­den opnieuw probeerden te openen?

  Natuurlijk konden premier Alexander De Croo (Open VLD) en minister Frank Vandenbroucke (sp.a) vanavond geen grote versoepelingen aankondigen. De cijfers kleuren nog allemaal rood en niemand wil ze nog eens zien stijgen. Maar als we strenge maatregelen voor scholen en winkels kunnen invoeren en handhaven, zonder dat het aantal zieke mensen toeneemt, dan moet het ons ook lukken om tegen begin januari de restaurants opnieuw te kunnen openen, toch? Zonder dat je daarom met tien aan tafel moet kunnen en de cafés hun tapkraan moeten laten lopen, zo schrijft hoofdredacteur Brecht Decaestecker.
 1. Gent zorgt voor extra licht in donkere coronatijden
  Play

  Gent zorgt voor extra licht in donkere coronatij­den

 2. Leuk idee voor op het werk: raak je collega met een Nerf Gun
  Play

  Leuk idee voor op het werk: raak je collega met een Nerf Gun