Sabine Van Damme
Volledig scherm
© Sabine Van Damme

Belg produceert op één jaar tijd 63 miljoen ton afval

De Belgische economie en huishoudens produceren samen iets meer dan 63 miljoen ton afval. Dat blijkt uit cijfers van het Belgische statistiekbureau Statbel. Na een opmerkelijke dip in 2012 was er in 2014 en 2016 een behoorlijke stijging in de totale hoeveelheid afval.

9 reacties

 • censor

  3 jaar geleden
  Wie bedoelen ze: een echte Belg, of van pseudo Belgen, een heel verschil, de echte houdt tenminste rekening met zijn afval, de andere ...gaan we maar over zwijgen.
 • Dirk Vregels

  3 jaar geleden
  Ze produceren dat "gezamelijk", een olifant en een muis wegen gezamelijk ook meer dan 3 ton, de muis 45 gram en de olifant 3000 kilo.
 • Karel Van Beeck

  3 jaar geleden
  De industrie verpakt bijna alles en wij moeten er voor betalen!
 • emiel wouters

  3 jaar geleden
  IS het een Belg of is het België. Uit de titel op te maken is het een Belg he. Ik wist niet dat ik zo'n grote vervuiler ben.
 • Eric Dewolf

  3 jaar geleden
  Niet de Belg maar de industrie en met name de verpakkingsindustrie is verantwoordelijk voor de afvalberg, het is de gewone Belg die ondanks hij bijna 54% belasting betaald ook mag betalen om de rommel van de industrie op te ruimen.
 1. Assisenproces rond moord op Julie Van Espen start woensdag met samenstelling jury

  Assisenpro­ces rond moord op Julie Van Espen start woensdag met samenstel­ling jury

  Voor het Antwerpse hof van assisen wordt woensdag de volksjury samengesteld voor het proces van Steve Bakelmans (41). Hij wordt beschuldigd van de verkrachting van en de moord op Julie Van Espen, een 23-jarige studente uit Schilde. De verontwaardiging was groot toen bleek dat Bakelmans twee jaar voordien al veroordeeld was voor verkrachting, maar nog altijd vrij rond liep omdat zijn zaak maar bleef aanslepen voor het hof van beroep.
 2. Waarom maakt omikron ons zo angstig? Experts leggen uit hoe gevaarlijk deze variant kan zijn
  PREMIUM
  59

  Waarom maakt omikron ons zo angstig? Experts leggen uit hoe gevaarlijk deze variant kan zijn

  In België zijn al negen mensen besmet met omikron. Dat aantal zal alleen maar toenemen. Over deze variant van het coronavirus weten we nog bijzonder weinig, maar toch zijn we er heel bang voor. Is dat terecht? Wetenschappers proberen in sneltempo uit te pluizen hoe gevaarlijk de nieuwe variant precies is. Hoopvolle signalen zijn er alleszins. Zowel in Vlaanderen als in Engeland hebben alle besmette mensen die opgevolgd werden, enkel milde symptomen. Professoren Herman Goossens, Geert Leroux-Roels en Pierre Van Damme leggen uit wat we al zéker weten en wat niet.
 1. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.
 2. Nederlandse arts in Zuid-Afrika over omikronvariant: “We moeten leren leven met dit virus en onze angst overboord gooien”
  Play

  Nederland­se arts in Zuid-Afri­ka over omikronva­ri­ant: “We moeten leren leven met dit virus en onze angst overboord gooien”

  Het aantal besmettingen met de omikronvariant in Zuid-Afrika gaat hard. Dat vertelt ook de Nederlandse arts Hugo Tempelman die in Zuid-Afrika meewerkt aan het onderzoek naar de nieuwe variant. De nieuwe besmettingen in het land zijn bijna enkel nog met de omikronvariant. En tot nu toe valt het ziektebeeld mee: “Er zijn veel besmettingen bij mensen die al gevaccineerd zijn, maar hun symptomen zijn tot nu toe mild”, vertelt Tempelman.