Ruim de helft van de Belgische mediagebruikers heeft in het algemeen vertrouwen in het nieuws, in Vlaanderen zelfs meer dan zes op de tien.
Volledig scherm
Ruim de helft van de Belgische mediagebruikers heeft in het algemeen vertrouwen in het nieuws, in Vlaanderen zelfs meer dan zes op de tien. © ANP XTRA

Belg maakt zich weinig zorgen om
'fake news'

Ruim de helft van de Belgische mediagebruikers heeft in het algemeen vertrouwen in het nieuws, in Vlaanderen zelfs meer dan zes op de tien. Minder dan in andere landen maken we ons grote zorgen over 'fake news'. Dat blijkt vandaag uit een rapport van het Reuters Institute for the Study of Journalism aan de Universiteit van Oxford.

18 reacties

 • dev Sleger

  3 jaar geleden
  Dalila Bouchalaa Inderdaad En dan nog, wie bepaalt dan wat fake nieuws is? Het eindigt elke keer bij censuur van de onpopulaire opinies van de dag. Ik zeg altijd dit: Vroeger dacht men dat de aarde plat was. Toen zeggen dat ze rond was kon je letterlijk met je leven bekopen. En als je denkt dat dat de dag van vandaag niet meer zou gebeuren, ben je ronduit naïef. De oplossing voor fake nieuws is simpel: Leer kinderen HOE te denken ipv WAT te denken in school en thuis.
 • Gerry Cle

  3 jaar geleden
  Feit is wel dat meer en meer mensen hun nieuws zoeken op gelijkgestemde websites. Op een groepje fanatici na heeft iedereen wel door dat daar veel onwaarheden verschijnen. Maar zij zijn dan ook niet op zoek naar 'de waarheid' maar geloven alles wat hun eigen (voor)oordeel bevestigt.
 • rik lagrou

  3 jaar geleden
  Dit is overal ter wereld Ook ergens eigen aan mens om dingen vlug te geloven Hoe kan anders dat sommigen plots veranderen En geloven wat men verteld Want zonder dit en zelf uitzoeken zouden veel minder mensen in bepaalde vallen lopen Oude boeken die worden vernietigd om xhun gelijk te beweren!
 • Jan Boden

  3 jaar geleden
  Alleen met de mails van de sp.a is het oppassen geblazen, zeker als Terzake er een onderwerp van maakt.
 • willy verbeeck

  3 jaar geleden
  Daarom gaat het bij de verkiezingen steeds mis, meer dan de helft van de bevolking is naïef, nu begrijp ik het!
 1. Ziekenhuizen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"
  Play

  Ziekenhui­zen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"

 2. Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"
  Play

  Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"