Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © BELGA

Belg krijgt gemiddeld om de twee jaar snelheidsboete

Elke Belgische bestuurder krijgt gemiddeld om de twee jaar een boete voor een snelheidsovertreding. Dat blijkt uit cijfers van Vias Institute, naar aanleiding van de veertiende flitsmarathon. Ondanks de toegenomen pakkans en de toename van het aantal boetes blijft overdreven snelheid een groot probleem op onze wegen, klinkt het in een persbericht.

12 reacties

 • Paul Nijs

  3 weken geleden
  Ik rij sedert 1974 met de wagen. Op al die tijd 1 snelheidsboete gehad. Als ik het dagelijkse verkeer bekijk lijkt het me duidelijk dat er nog veel te weinig wordt gecontroleerd.
 • daan aerts

  3 weken geleden
  Het geweldig licht Ben weyts heeft er voor gezorgd dat je kan schuilen onder de flitspalen over gans belgie dus is het normaal dat je constant boetes krijgt.
 • Victor Bronckaers

  3 weken geleden
  Snelheidsbeperkingen ok. Maar als men zoals in heel groot Leuven alle straten 30km/hr gaat maken is dit er toch wel serieus over!
 • Guy muis

  3 weken geleden
  het is nu zes jaar geleden,maar als je nu aan de snelheid houd ,rijden ze bijna je van de baan af of in je gat,de mens is ongeduldig geworden.zelfs in zone 30 waar ik 30 rij als er borden staan liggen ze achter U te dimmen en te claxoneren!
 • Ronny Cuypers

  3 weken geleden
  Met dank aan al deze mensen die vrijwillig helpen om het gat in de begroting te dichten.
 1. Zo verliep eerste sluitingsavond van de cafés: drukte om 22 uur
  Play

  Zo verliep eerste sluitings­avond van de cafés: drukte om 22 uur

 2. Bekende YouTuber rijdt met auto dwars door menigte op Flageyplein
  Play

  Bekende YouTuber rijdt met auto dwars door menigte op Flagey­plein