Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Photo News

Belfius verdacht van verstrekken woonkredieten aan criminelen

De bank Belfius is in verdenking gesteld door de Brusselse onderzoeksrechter Michel Claise wegens de toekenning van hypotheekleningen aan leden van een grote criminele organisatie. Dat schrijven De Tijd en L'Echo vrijdag.

1 reactie

 • Tine Leut

  6 maanden geleden
  Waar is de tijd dat Belfius nog BAC was, de Belgische Arbeidercoöperatie.Het ene schandaal na het andere nu.Rommelkredieten, financieren criminaliteit, de belastingbetaler lost het wel op, 2008 nog indachtig.Arcoparaandelen? Ze staan nog steeds mooi vermeld op de rekeninguittreksels maar het geld is wel verdwenen. Ergens moet het toch zijn. Ze weten wel waarom ze cash geld willen afschaffen. Intrest op de bank krijg je niet meer; iedereen zou zijn spaarcenten afhalen en zelf beheren. 
 1. Spierbundel met peperkoeken hartje, extreemrechtse wapenzot of gevaarlijke terrorist?
  PREMIUM

  Spierbun­del met peperkoe­ken hartje, extreem­recht­se wapenzot of gevaarlij­ke terrorist?

  De politie houdt sinds dinsdagmiddag in het hele land een klopjacht op een zwaarbewapende beroepsmilitair die op de terroristenlijst staat. De 46-jarige Jurgen C. dreigt in een afscheidsbrief met “een aanslag tegen het regime en tegen virologen”. Omdat hij in het verleden al bedreigingen uitte aan het adres van Marc Van Ranst, werd die samen met zijn gezin door de politie ondergebracht op een veilige locatie. Ook in verschillende militaire kazernes ging de poort op slot uit vrees voor een aanslag daar. De man zou gewapend zijn met een raketwerper, machinepistool en een gewoon pistool.
 1. 106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis
  Play

  106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis

 2. Hond houdt toeristen voor de gek
  Play

  Hond houdt toeristen voor de gek