Ivo Belet (CD&V) en Theo Francken (N-VA).
Volledig scherm
Ivo Belet (CD&V) en Theo Francken (N-VA). © Photo News/Belga

Belet (CD&V): "Als blijkt dat er fouten zijn gebeurd, dan is het gedaan met Francken"

Europees parlementslid voor CD&V Ivo Belet is van mening dat staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) al lang zelf ontslag het moeten nemen omwille van de gebeurtenissen in het Soedan-dossier. "Over alles wat hij nu nog zegt, zijn we niet meer zeker of het waar is", aldus Belet in De zevende dag. Als bovendien blijkt dat er in het dossier van de teruggestuurde Soedanezen fouten zijn gemaakt, "is het gedaan met Francken".

328 reacties

 • Victor OOMS

  5 jaar geleden
  Mijnheer Ivo Belet,gij huichelaar moet spreken.Zijt gij de vorige verkiezingen in Hasselt vergeten? Wie was daar de muilentrekker?Wie heeft daar de Hasseltse mensen belogen en bedrogen?Waarom zijt gij naar de Europese politiek gevlucht?Dit maakt U zeker niet geliefd bij de bevolking.
 • Lydie Teblick

  5 jaar geleden
  Ivo billet keer terug van waar je gekomen bent ! Och ja daar was je zelfs niet bekwaam ! Geluk dat je grote ellebogen heb gehad buitenuit . Pffffffffff
 • Bert Buren

  5 jaar geleden
  Belet wat heb jij al gepresteerd sind je in de politiek bent? Juist niets dus, hou dus je komentaar voor je zelf als je praat over mensen die wel presteren!
 • Kris Hermans

  5 jaar geleden
  Francken werkt te hard en is de populairste politicus geworden. DAT is het probleem voor CD&V. Zo simpel is het. Als je dat niet snapt, kan je beter stoppen met de politiek te volgen.
 • jan van dessel

  5 jaar geleden
  Als hij echt een man met principes is, zou hij nu na de verklaring vandaag van zijn voorzitter ontslag moeten nemen. Misschien eens uitnodigen in Terzake ......