Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Frank Eeckhout

Belastingzondaars kunnen voortaan van de weg geplukt worden: douane mag auto afnemen en verkopen

Wie zijn belastingen niet betaald heeft of achterstaat met de alimentatie, riskeert aan de kant gezet te worden door de douane. Die kan de auto in ­beslag nemen en verkopen. Dat schrijven de kranten van Mediahuis en De Tijd vrijdag.

135 reacties

 • Walter Van Criekinge

  1 maand geleden
  Met een lease of bedrijfswagen is er geen risico omdat het niet op naam staat van de wanbetaler.
 • Robert Van Garderen

  1 maand geleden
  Ondertussen krijgende belastingdienst 5 jaar de tijd om verkeerd geïnde belasting terug te betalen. Dat ze onverzekerde eruit halen prima maar de belastingdienst weet precies wie niet betaald dus gaan ze maar langs ipv publiekelijk te vernederen.
 • jacques vermeersch

  2 maanden geleden
  Ik vind dat een goed idee want nog teveel auto's rijden rond zonder verzekering maken altijd maar meer schulden of betalen hun bijdragen niet
 • Ludo Hermans

  2 maanden geleden
  In elk dorp kan de brave burger ook die grijnslachende belastingzondaars aanduiden!
 • Marc Geerts

  2 maanden geleden
  Wat gaat men doen met firmawagens . Die zijn toch geen eigendom van de wanbetaler
 1. Uitslaande brand treft drie woningen en kinderdagverblijf in Boechout: “We mochten nog juist onze honden in veiligheid brengen”
  Boechout

  Uitslaande brand treft drie woningen en kinderdag­ver­blijf in Boechout: “We mochten nog juist onze honden in veiligheid brengen”

  In de Alexander Franckstraat in Boechout is dinsdagmiddag brand uitgebroken in een woning. Het vuur werd al gauw uitslaand en verspreidde zich over een aantal huizen. Ondertussen is de situatie onder controle, maar de schade aan de getroffen huizen is enorm. Ook een kinderdagverblijf op de hoek bleef niet gespaard. Gelukkig raakte niemand gewond. “Toen ik aankwam zag ik juist de vlammen overslaan naar onze woning.”
 1. Geen verschillende berekeningsmethode meer voor variabele contracten: het wordt duidelijker welk energiecontract nu het best is voor jou

  Geen verschil­len­de bereke­nings­me­tho­de meer voor variabele contracten: het wordt duidelij­ker welk energiecon­tract nu het best is voor jou

  Vanaf november 2022 zullen de energieregulators VREG, CWaPE, BRUGEL en CREG een uniforme methode gebruiken om de geschatte jaarkost van contracten met een variabele prijs voor elektriciteit en aardgas te berekenen. De nieuwe methode, die door de VREG, de Vlaamse Regulator voor Energie en Gas, sinds mei 2022 wordt toegepast, houdt rekening met de verwachte energieprijzen voor de komende 12 maanden. Hierdoor krijg je een juister beeld op basis van de laatst beschikbare prijsnoteringen op de energiebeurzen voor toekomstige leveringen.