Archiefbeeld van een appartement op de zeedijk in Knokke.
Volledig scherm
Archiefbeeld van een appartement op de zeedijk in Knokke. © PHOTO NEWS

Belastingvoordeel voor tweede verblijven op de wip

Groenen, socialisten en CD&V pleiten bij de komende begrotings­besprekingen voor de afschaffing van het belastingvoordeel bij de aankoop van een tweede verblijf. Dat kan op termijn tot 100 miljoen euro opleveren, schrijft De Standaard.

185 reacties

 • Jo Nijs

  3 weken geleden
  De Federal is de Federale en de lokale regering is de lokale regering. Ieder mag beslissen wat het wil ! Het enige wat ik onthoud is: het is de VLAAMSE regering (NVA) geweest die de woonbonus afgeschaft heeft vanaf het moment dat het ervoor bevoegd werd, en niet de federale. Nu wil de Vlaamse regering af van dit "juk", door druk uit te oefenen op de federale om ook het federale voordeel af te schaffen ! Zij moeten zich daar niet mee moeien. Geen Groen, Ecolo of CD&V of NVA meer voor mij.
 • victor vandesande

  1 maand geleden
  Dat had zelfs nooit mogen ingevoerd geweest zijn.wie een tweede verblijf kan betalen hoeft dat belastingvoordeel niet.
 • daniel budenaerts

  1 maand geleden
  Steeds de lasten voor de middenklasse , niet voor de rijken en bij de armen kunnen ze niets gaan halen.
 • Rudy Van Dam

  1 maand geleden
  Beter deze maatregel dan de citroen van de gewone werkman nog verder uit te wringen! Een tweede woning is een teken van pure luxe, en daar mag wel wat belasting tegenover staan.
 • Eric Grosemans

  1 maand geleden
  Dat is een goede zaak. Volgens rechtse politiekers worden die woningen dan goedkoper.
 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. Zus van architect rotte appartementen vraagt 25 dakloze gezinnen om begrip: “Heel onaangename verrassing”
  PREMIUM
  Sint-Truiden

  Zus van architect rotte appartemen­ten vraagt 25 dakloze gezinnen om begrip: “Heel onaangena­me verrassing”

  Twee maanden nadat 25 Truiense gezinnen uit hun appartement in Residentie Platanus op de Luikersteenweg gezet werden, is er nog altijd veel onduidelijkheid. De nieuwbouw van amper zes jaar oud bleek gebouwd te zijn met rotte planken en staat op instorten. Op de vooravond van een algemene infovergadering met de mede-eigenaars kregen de 25 gezinnen een dreigende mail van de zus van de architect in hun mailbox.