Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © thinkstock

Belangenorganisaties en politici reageren onthutst op ‘gaybashing’ in Beveren: “Het is doodnormaal dat we nu collectief even stil en bang zijn”

Zaterdag werd het lichaam van een zwaar toegetakelde man aangetroffen in een park in Beveren. De man bleek het slachtoffer te zijn van gaybashing en was in de val gelokt via een datingapp. Tal van belangenorganisaties reageerden alvast geschokt en veroordelen het geweld. Ook politici betuigen hun medeleven aan familie en vrienden. 

 1. Mama van boer Tristan wou niet dat haar zoon een man zocht op tv: “Al die gaybashing... We wilden hem beschermen”
  PREMIUM
  Showbizz

  Mama van boer Tristan wou niet dat haar zoon een man zocht op tv: “Al die gaybashing... We wilden hem beschermen”

  Met Tristan (25) gaat er in ‘Boer Zkt. Vrouw’ voor het eerst een man op zoek naar een man. Zijn coming-out heeft hij al even achter de rug. “Toen ik op m’n zeventiende een vriendje had, werd ik het beu om elke keer te liegen waar ik naartoe ging”, vertelt hij. “Toen heb ik het thuis opgebiecht.” “Toen is het toch een paar dagen stil geweest”, zegt zijn mama Mireille (52). Een hartverwarmend dubbelgesprek over hun diepe band, het moment waarop Tristan besefte dat hij homo was, zijn ontdekking van het gaymilieu en zijn ideale man. “Een jongen van 23 schreef dat hij al acht relaties had gehad. Sorry, maar dan ben je bij mij aan het verkeerde adres.”
 2. Moord in buurtpark Beveren blijkt ‘gaybashing’: David (42) in de val gelokt door jongeren en brutaal om het leven gebracht
  PREMIUM
  Beveren

  Moord in buurtpark Beveren blijkt ‘gaybashing’: David (42) in de val gelokt door jongeren en brutaal om het leven gebracht

  De man die zaterdag dood werd aangetroffen in een buurtpark in Beveren is het slachtoffer geworden van gaybashing. David P. (42) werd via een datingapp voor homoseksuelen benaderd en in de val gelokt. Op de plaats van afspraak werd hij opgewacht door drie jongeren en zwaar toegetakeld. Een van hen is opgepakt, zijn kompanen zijn nog voortvluchtig.
 1. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil

 2. Zijn er ook versoepelingen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"
  Play

  Zijn er ook versoepe­lin­gen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"