Testcentrum in Oostende, archiefbeeld.
Volledig scherm
Testcentrum in Oostende, archiefbeeld. © Benny Proot

“Bel niet zelf naar huisarts bij hoogrisicocontact met besmet persoon”: Coronacommissariaat benadrukt nieuwe maatregelen om druk op huisartsen te verlichten

Indien je een hoogrisicocontact hebt gehad met een coronabesmette persoon, hoef je niet meteen zelf naar je huisarts te bellen. En als je symptomen vertoont, kan je vanaf volgende week zelf nagaan of je een test nodig hebt en de dokter moet raadplegen. Het gaat om twee maatregelen die moeten helpen de druk op de huisartsen te verlichten, nu ze overstelpt worden met vragen om tests, meldt het coronacommissariaat vrijdag.

6 reacties

 • Ricky Rivalis

  1 jaar geleden
  Had maandag risico-contact met persoon die positief is getest dinsdag. Mijn gegevens zijn doorgegeven aan de contact tracing. Niks van gehoord. Ik heb dan donderdag zelf 40 euro betaald om mij te laten testen in een officieel test-centrum, gelukkig negatief. Dat ze gewoon stoppen met die beschutte werkplaats toestanden van dat contact tracing, loopt voor geen meter, ze kunnen niet volgen. Gewoon weggesmeten belastingsgeld, en dan mag je zelf nog betalen voor je tests.
 • Vandeburie Johan

  1 jaar geleden
  Normaal toch ? als je via dokter gaat = test gratis, als je zelf test aanvraagd = betalen . Goed gezien van die mannen in Brussel. In Zweden is dit pokke duur , Antigentest 130€ - PCR test 380€. En het werkt, bijna geen doden en geen bemettingen en geen beperkingen. Slimme jongens die vikingen.
 • Paul Winters

  1 jaar geleden
  Gewoon niet meer laten testen, dan hebben we volgende week net zoveel ziekenhuis opname maar veel minder besmettingen want het gaat tegenwoordig enkel om de cijfertjes
 • Guy Dupont

  1 jaar geleden
  Wat een vaudeville! De fameuze test... als je aanvinkt "geur en "smaakverlies" Je laat best een PCR-test afnemen. Contacteer je huisarts voor verder onderzoek. Als je gevaccineerd bent, blijf je thuis tot het resultaat van je eerste test negatief is. Ben je nog niet gevaccineerd, dan blijf je thuis tot ook het resultaat van de tweede test negatief is. Ongelooflijke exacte test... (lol) En, je mag je huisarts niet belasten.
 • Frank Waeghe

  1 jaar geleden
  Weet iemand nog wat nu wel en niet mag. Duidelijke heldere communicatie kan toch zo handig zijn.