Het Antwerpse justitiepaleis.
Volledig scherm
Het Antwerpse justitiepaleis. © photo_news

Beklaagde duidt plots broer aan als dader van overval

Drie twintigers zijn vandaag voor de correctionele rechtbank verschenen voor een gewapende overval op een Aldi-filiaal in Zandhoven. Het openbaar ministerie vorderde voor Jaäfar R.A. (19) en Imad D.B. (20) 37 maanden cel en voor Mohamed A. (23), die al eerder veroordeeld werd, vijf jaar cel. Hij ontkent echter en zegt dat zijn broer de hold-up pleegde, wat door de twee andere beklaagden bevestigd werd.

 1. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.
 2. HET DEBAT. Mogen ongevaccineerden nog deelnemen aan het publieke leven?
  313

  HET DEBAT. Mogen ongevacci­neer­den nog deelnemen aan het publieke leven?

  Enkel gevaccineerde mensen zouden nog toegang mogen krijgen tot openbare plaatsen. Dat vindt Vooruit-voorzitter Conner Rousseau. Een negatieve PCR-test voor niet-gevaccineerden en een herstelcertificaat na een besmetting zouden niet meer volstaan. “Solidariteit wordt zo beloond met vrijheid”, aldus Rousseau. Wat denk jij? Zouden enkel nog gevaccineerden met een vaccinatiebewijs toegang mogen krijgen tot openbare plaatsen? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat onze experts en enkele politici ervan vinden.