Slager Hendrik Dierendonck
Volledig scherm
PREMIUM
Slager Hendrik Dierendonck © Benny Proot

Bekendste slager van het land doet gouden zaken dankzij coronacrisis: “Er is nog nooit zoveel Belgisch vlees gegeten als de jongste maanden”

Bij slager Hendrik Dierendonck (46), bekend als leverancier van sterrenchefs zoals Kobe Desramaults, gaan de zaken zo goed dat hij dringend op zoek is naar vijftien extra werknemers én binnenkort een zesde beenhouwerij opent in Antwerpen. Vreemd genoeg is die groei - voor een groot stuk althans - te danken aan de coronacrisis. “De mensen konden niet op restaurant. Het geld dat ze daarmee uitspaarden, spendeerden ze in het weekend aan een mooi stuk vlees.”

12 reacties

 • Rik Cappelle

  2 jaar geleden
  Er gaat toch niks boven een lekker mals stuk koeivlees. Een maal per dag is voor mijn vrouw en ik niks teveel.
 • Willy Gorissen

  2 jaar geleden
  Onze Belgische koeien mogen fier zijn. Ze zullen met nog meer trots naar het slachthuis laten lijden. Je zou er stikjaloers op worden
 • carmen Van de casteele

  2 jaar geleden
  Dit is niet om fier op te zijn! Waarom zouden we meer vlees eten in coronatijd, dus nog meer dieren lijden om te slachten voor de mens, die nu nog meer vlees wil eten! Foei, daar gaan al onze inspanningen voor het milieu!!
 • Bart Crac

  2 jaar geleden
  En waarom zou hij dan alleen maar topvlees hebben en betere kwaliteit dan andere beenhouwers ?
 • Mathieu Vandelook

  2 jaar geleden
  Guido: worsten, burgers en dergelijke kan je inderdaad in de Colruyt kopen. Maar er zit toch een wereld van verschil tussen een steak uit de beenhouwer en die van de Colruyt.