Wouter Beke (CD&V) en Bart De Wever (N-VA), archiefbeeld.
Volledig scherm
Wouter Beke (CD&V) en Bart De Wever (N-VA), archiefbeeld. © Photo News

Beke wil zich aan regeerakkoord houden en kerncentrales sluiten

CD&V-voorzitter Wouter Beke wil zich aan het regeerakkoord houden en de kerncentrales sluiten. "Als het aan ons ligt gaan ze dicht. Dat staat zo in het regeerakkoord", zegt hij in een interview met Newsmonkey. Gisteren zei N-VA-voorzitter Bart De Wever nog in een interview met datzelfde medium dat de discussie over de kernuitstap allicht pas beslecht wordt bij de regeringsonderhandelingen van 2019.

188 reacties

 • robin verfaille

  3 jaar geleden
  Hoe meer ik de VLD beluister hoe meer ik de Nva apprecieer.
 • Philippe Deckers

  3 jaar geleden
  Dat is echt dom. Kernenergie is de beste en meest schone vorm van energiewinning.
 • Anoniem

  3 jaar geleden
  Ze moeten dicht voor het te laat is !
 • Hilda Wauters

  3 jaar geleden
  Het is wel zo dat een regeerakkoord op een paar jaar kan veranderen. Wat in die akkoorden staat niet meer haalbaar zijn. Maar ze domweg uitvoeren dat zou maar eerst echt dom zijn.
 • Eddy DESMET

  3 jaar geleden
  Wouter Beke is duizendmaal integerder en verstandiger dan de voorzitter van N-VA. Dat hoeft geen betoog. Daar zijn we dagelijks steeds zekerder van.
 1. Federale regering neemt dit jaar geen beslissing meer over energiepact, Waalse en Brusselse regering keuren plan al goed
  Energiepact

  Federale regering neemt dit jaar geen beslissing meer over energiep­act, Waalse en Brusselse regering keuren plan al goed

  Het kernkabinet van de federale regering heeft zich deze voormiddag over het interfederale energiepact gebogen en beslist dat er extra cijfers nodig om een besluit te kunnen nemen. Die beslissing komt er onder druk van N-VA, dat eerder al duidelijk maakte het voorliggende plan niet goed te zullen keuren. De grootste regeringspartij (zowel Vlaams als federaal) heeft grote vragen bij betaalbaarheid van de kernuistap in 2025, zoals die voorzien is in het energiepact. Intussen hebben de Waalse en Brusselse regeringen het energiepact wel al goedgekeurd.
 2. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Bom uit de Tweede Wereldoorlog beschadigt heel wat huizen
  Play

  Bom uit de Tweede Wereldoor­log beschadigt heel wat huizen

 2. Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af
  Play

  Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af