BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Beke wil snellere interventie bij kindermishandeling

Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke belooft de komende jaren verder te investeren in de 'kindreflex', de tool die hulpverleners alerter moet maken voor mogelijk verontrustende gezinssituaties. Dat heeft de CD&V-minister vandaag in het Vlaams Parlement geantwoord op een vraag van Celia Groothedde (Groen). Groothedde zelf hekelt de "versnippering" in het hulpverleningsaanbod en waarschuwt voor "steekvlampolitiek". 

8 reacties

 • Christine Laevers

  2 jaar geleden
  Die versnippering van verschillende diensten en organisaties mag dringend aangepakt worden. Er is geen visie, er is geen ... en dat ontmoedigt mensen om aangifte te doen.
 • Gerd Van nieuwenhove

  2 jaar geleden
  Goed te zien dat deze postjes pakker nooit in zijn kindertijd mishandeld werd ! Dan zou hij wel anders fluiten ...... Wat heeft zijn partij gedaan toen ze aan de macht was ? NIETS want het levert weinig stemmen op .
 • Jos Vaneerdewegh

  2 jaar geleden
  Allemaal mooie woorden; Maar doe er dan ook wat aan;
 • Raoul Rouma

  2 jaar geleden
  Beke wil! wat heeft de cd&v de laatste jaren gepresteerd op die post. Beke heeft niets te willen, de bevolking eist maatregelen die al jaren hadden moeten getroffen worden. De populist uithangen volstaat niet maar dat kunnen jullie als de beste.
 • Wesley Kenis

  2 jaar geleden
  Hoor de minister van de open portemonnee gaat zich ook eens moeien...waarom kunnen die ministers zich niet bezighouden met HUN taken???? Ahja het geld vloeit vlotter aan de overkant zeker....
 1. Broer van Vlaams parlementslid sterft na val in diepe put naast opgebroken voetpad: “Dit ongeval had nooit mogen gebeuren”
  Play
  Izegem

  Broer van Vlaams parlements­lid sterft na val in diepe put naast opgebroken voetpad: “Dit ongeval had nooit mogen gebeuren”

  Bij een vreemd ongeval op de Korenmarkt in Izegem is dinsdagavond Piet Sintobin (58) levensgevaarlijk gewond geraakt. De broer van Vlaams parlementslid Stefaan Sintobin (Vlaams Belang) was op weg naar huis en viel in een diepe put aan nutswerken. Het kostte de brandweer heel wat moeite om het slachtoffer te evacueren. Ondanks de beste zorgen is Sintobin woensdagnamiddag overleden aan zijn verwondingen. “Hartverscheurend", vindt Henk Verbeke, die samen met een andere man in de put sprong om te vermijden dat het slachtoffer zou stikken in het slijk.
 1. Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)
  Livios

  Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)

  18 procent van de Belgische woningen kampt met schade door vochtproblemen, dat blijkt uit cijfers van het Steunpunt tot bestrijding van armoede. Volgens het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) is zelfs 70 procent van de gevallen van bouwschade te wijten aan vocht. Vochtproblemen zijn hardnekkig en pak je best zo snel mogelijk aan. Maar hoeveel kost dat? En welke premies kan je daarvoor aanvragen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Architect Marijn bouwt haar droomhuis in een 6 meter hoge loft: “Door de woning loopt een vluchttrappenhuis voor de appartementen hierboven”
  Livios

  Architect Marijn bouwt haar droomhuis in een 6 meter hoge loft: “Door de woning loopt een vluchttrap­pen­huis voor de appartemen­ten hierboven”

  Een volledig lege loft van zes meter hoog kopen en die vervolgens helemaal inrichten? Architect Marijn Horlings durfde die uitdaging aangaan. Ze deelde deze casco woning in het hartje van Amsterdam verre van standaard in. Ze liet alles open waardoor het daglicht langs verschillende kanten naar binnen stroomt. Bouwsite Livios toont het resultaat.