Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V).
Volledig scherm
Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V). © BELGA

Beke voorstander van coronapas vanaf 11 juli: “Als iedereen de kans heeft gehad zich te laten vaccineren, moeten we vrijheid teruggeven”

Komen er versoepelingen voor wie reeds gevaccineerd is, of niet? Volgens Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) moet dat kunnen, op voorwaarde dat die versoepelingen er pas komen eens iedereen die dat wil, de kans kreeg om zich te laten vaccineren. “Ik vind dat de pro’s doorwegen op de contra’s”, zegt hij daarover in VTM Nieuws. Na advies van de Gems-experten zal het Overlegcomité volgende week waarschijnlijk een beslissing nemen over eventuele versoepelingen voor gevaccineerden.

228 reacties

 • Alfons LABIE

  3 dagen geleden
  Dat de overheid zoals in UK dan eerst verantwoordelijkheid neemt voor mogelijke bijwerkingen van de vaccins
 • Paul Derycke

  6 dagen geleden
  Een vaccinatiepas is een meer dan terechte zaak. Want keuze impliceren ook bepaalde consequenties. Iedereen heeft de kans op een vaccin. Als men deze kans niet grijpt, moet men ook beseffen dat er bepaalde gevolgen zijn. Zoals een aantal beperkingen voor wie het vaccin weigert. Dus een coronapas is een correcte maatregel.
 • Jan Boden

  6 dagen geleden
  En op basis van welke wetgeving denkt Beke dat te kunnen beslissen ? Hij treedt alle dagen de grondwet met zijn voeten en wij laten dat allemaal zo maar gebeuren.
 • Maddy De Keyser

  6 dagen geleden
  Vaccinatiepaspoort moet onmiddellijk gegeven worden als ge de 2de vaccinatie hebt gekregen. De ouderen willen nog genieten van de korte tijd die hen nog rest.
 • Sara Dekort

  6 dagen geleden
  En dan misschien nog bijzetten welk vaccin men gekregen heeft , een of al een tweede spuitje . En dan ook nog bijzetten voor hoeveel procent iemand nog vatbaar is of het kan doorgeven . Goed bezig , U zal maar op de eerste rij gestaan hebben bij de bedeling en het beste vaccin gekregen hebben .
 1. Oostenrijkse acrobate kronkelt zich in alle mogelijke vormen
  Play

  Oostenrijk­se acrobate kronkelt zich in alle mogelijke vormen

 2. Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije
  Play

  Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije