Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V)
Volledig scherm
Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) © Mine Dalemans

Beke: “Vlaamse burgemeesters moeten zelf extra maatregelen kunnen nemen bij stijgende cijfers”

In Vlaanderen kunnen burgemeesters zelf beslissen om extra maatregelen te nemen als de coronacijfers de pan uit swingen. “Als er bijkomende besmettingen zijn, moeten lokale besturen maatregelen kunnen nemen", aldus Vlaams minister van Welzijn bij VTM NIEUWS.

 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. Wat betekent de vierde coronagolf nu precies? “Op piek zullen 400 à 600 bedden op intensieve bezet zijn”
  PREMIUM

  Wat betekent de vierde coronagolf nu precies? “Op piek zullen 400 à 600 bedden op intensieve bezet zijn”

  We hebben het vermaledijde woord maanden niet gehoord, leken er voorgoed van af, maar daar is het weer: coronagolf. Nummer 4 is gearriveerd. Of we dat nu willen of niet. Maar wat betekent die vierde golf precies? Stijgen overal en bij iedereen het aantal besmettingen? En hoeveel bedden moeten we op intensieve vrijhouden? “Zeg nooit nooit, maar we verwachten geen piek zoals tijdens vorige golven.”
 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. Wetstraat panikeert nog niet: “Draag mondmasker vaker, maar extra maatregelen zijn niet nodig”
  PREMIUM

  Wetstraat panikeert nog niet: “Draag mondmasker vaker, maar extra maatrege­len zijn niet nodig”

  Paniek is er niet in de Wetstraat, nu de vierde coronagolf in het land is. Het mondmasker zou weer wat meer gedragen worden, vindt premier Alexander De Croo (Open Vld), maar extra maatregelen zijn voorlopig niet nodig. Ondertussen legt de Vlaamse regering zich als een blok voor een uitgebreidere coronapas, voor in de horeca bijvoorbeeld. “Twee weken geleden was het niet nodig. Waarom nu opeens wél?”
 3. Vijf experts beantwoorden vijf vragen over de vierde golf: “Het virus kwijt raken? Neen. Nooit meer”
  PREMIUM

  Vijf experts beantwoor­den vijf vragen over de vierde golf: “Het virus kwijt raken? Neen. Nooit meer”

  De coronacijfers blijven fors stijgen. Voor het eerst sinds begin mei is het aantal bevestigde besmettingen boven 3.000 gestegen. Is de aangekondige vierde golf daarmee begonnen? Moeten er strengere maatregelen komen? Of moeten we gewoon sneller werk maken van een boosterprik bij alle gevaccineerden? Vijf experten beantwoorden vijf prangende vragen. “Het coronavirus kwijt raken? Neen. Nooit meer”.
 4. Beschuldigde terreurproces neemt het woord na getuigenis slachtoffer: “Het spijt me dat u deze beproeving moest doorstaan”

  Beschuldig­de terreurpro­ces neemt het woord na getuigenis slachtof­fer: “Het spijt me dat u deze beproeving moest doorstaan”

  "Ik heb me twee jaar lang meer dood dan levend gevoeld." Dat heeft Sandrine Couturier, slachtoffer van de aanslag in het metrostation Maalbeek, gezegd tijdens haar getuigenis op het terrorismeproces. Ook haar man Olivier Lecomte getuigde over de psychologische gevolgen die hij ondervond. Mohamed Abrini, een van de beschuldigden, nam na de getuigenissen van het koppel kort het woord. “Het spijt me dat u deze beproeving moest doorstaan”, zei Abrini.