Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Getty Images

Beke trekt 1 miljoen euro uit voor preventieve mondzorg bij kwetsbare doelgroepen

Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) wil via een nieuw project inzetten op een preventieve mondzorg, specifiek bij kwetsbare doelgroepen. Dat meldt het kabinet-Beke vrijdag in een persbericht. In totaal wordt meer dan één miljoen euro voor het project uitgetrokken.

 1. Flexibele personeelsinzet in woonzorgcentra: “Het zal zorgkundigen broodnodige ademruimte geven”

  Flexibele personeels­in­zet in woonzorg­cen­tra: “Het zal zorgkundi­gen broodnodi­ge ademruimte geven”

  Naast het Actieplan (zij-)instroom neemt minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) nog een aantal maatregelen om de personeelstekorten in de zorg terug te dringen. Zo wordt het voor woonzorgcentra makkelijker om logistiek personeel aan te nemen. Zorgnet-Icuro is tevreden met die beslissing: “Het zal de verpleegkundigen en zorgkundigen meer ademruimte geven om hun echte zorgtaken uit te voeren.”
 2. “Het is belangrijk om een lichte helling te voorzien voor de afwatering": alles wat je moet weten over de plaatsing van een terras
  Livios

  “Het is belangrijk om een lichte helling te voorzien voor de afwatering": alles wat je moet weten over de plaatsing van een terras

  Een terras plaatsen doe je beter niet in de winter. Negatieve temperaturen kunnen dan immers roet in het eten gooien. De lente ligt gelukkig om de hoek: hét moment dus om na te denken over deze verbinding tussen je woning en je tuin. Maar waar moet je zoal rekening mee houden bij het aanleggen van een terras? Bouwsite Livios vroeg het aan Denis Squedin van Tegels Depaepe uit Wevelgem.