CD&V-voorzitter Wouter Beke zei vandaag dat een ontslag van Theo Francken niet aan de orde is.
Volledig scherm
CD&V-voorzitter Wouter Beke zei vandaag dat een ontslag van Theo Francken niet aan de orde is. © BELGA

Beke: "Ontslag van Francken en vervroegde verkiezingen zijn niet aan de orde"

Binnenland Voor CD&V-voorzitter Wouter Beke is het ontslag van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) "niet aan de orde". "CD&V heeft in 2014 een engagement genomen voor de volle vijf jaar, en daar blijven we bij", zei hij vanmiddag na afloop van het CD&V-partijbureau. De crisissfeer binnen de federale regering lijkt daarmee bezworen.

340 reacties

 • Eddy vandeweyer

  5 jaar geleden
  kris peeters, het zal u wel worden boeien die 70%. De trado's gaan dankzij de steun van die 70% NVA buiten spel zetten. Daar zitten dan die arrogante NVA'ers met hun 30% nietwaar. Zie maar dat jullie 30% halen. Ten 1ste, denk dat het VB haar trein terug op de rails heeft staan. Ten 2de, hoop maar dat het arco debackle niet wordt opgelost, want dan is het 100% zeker gedaan met NVA.
 • Wilfried Vanden Berg

  5 jaar geleden
  Ze moet bij CD&V wel hun staart intrekken.Als er verkiezingen moesten komen,krijgen ze nog meer klappen. Samen met OVLD gaan ze dan misschien(als er niet iets onder tafel geregeld word) onder de kiesdrempel. En misschien wel een coalitie van NVA en Vlaams Belang. Dat zou pas een verandering teweeg brengen.Ik denk dat er zeer veel mensen van de bevolking daar zitten op te wachten. De trados buiten ,en een nieuwe generatie politiekers. En geen incest politiekertjes meer.
 • christianne bruyland

  5 jaar geleden
  Mijnheer Beke had nog thans voor de radio het voorbeeld van de heer Letherme aangehaald en dit heb ik hier niet verzonnen
 • Lut Duprez

  5 jaar geleden
  D'r wordt al jaar en dag van 'tsjevenstreken' gesproken. Ik dacht soms dat dit wel overdreven zou zijn. Maar de laatste weken hebben tal van CD&V"rs duidelijk getoond dat 'tsjevenstreken' dus echt wel bestaan. En dat noemt men dan politiek.
 • Paul Jansen

  5 jaar geleden
  Beke voelt nattigheid dus...