BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

Beke krijgt het niet meer uitgelegd:
Zelfs coalitiepartner N-VA schiet met scherp na warrige uitleg over ‘toevallig’ ontslag van kritische expert

Staat Wouter Beke (CD&V) er stilaan alleen voor? De minister van Welzijn zwoer in het parlement dat hij níks te maken heeft met het ontslag van een expert die kritisch voor hem is geweest, maar hij deed dat zo ongeloofwaardig dat zelfs zijn eigen partijgenoten én coalitiepartner N-VA hem lieten zwemmen. Het wordt een ‘Beke’ gênant.

101 reacties

 • Ian Vandenbossche

  1 jaar geleden
  Dat krijgen we als politiek enkel maar draait om (zoveel als mogelijk) postjes en zoveel als mogelijk verdienen en zo lang als mogelijk. Ministers die ook burgemeester en ook partijvoorzitter zijn. Uitgerangeerde politici die postjes krijgen in Europa. Opzegvergoedingen. Riante pensioenen. Huispersoneel, chauffeurs, luxe wagens enz enz... dat alles in maar liefst 6 gewestregeringen, een overbodige senaat, 9 provincie besture, federale regering enz enz enz...wie betaalt dat? Juist ja, u en ik.
 • leo schauwers

  1 jaar geleden
  De huidige generatie politici heeft de intellectuele capaciteiten niet meer om het land te leiden.
 • Jan Van de Velde

  1 jaar geleden
  Guy Frederickx: in de coronacrisis heeft echt niemand mensenlevens op zijn geweten. Er onstaan voortdurend virussen waarover, zoals nu, zelfs gespecialiseerde wetenschappers niets weten. Artsen kunnen dan ook niet weten hoe coronazieken te behandelen. Vlaanderen heeft geen wettelijke opdracht die toestaat de contractuele verplichtingen over te nemen van private of publieke inrichters van ziekenhuizen of woonzorgcentra. Vlaanderen erkent en subsidieert, dat is al. En een WZC is geen ziekenhuis.
 • Bert De Bruin

  1 jaar geleden
  De vraag van 1 miljoen, welke van 97 ministers of 456 parlementariers is bekwamer?
 • Mark Van Damme

  1 jaar geleden
  Mr Beke uw tijd van gaan is gekomen...
 1. INTERVIEW. Dominiek Beelen, CEO woonzorggroep Korian: “Woonzorgcentrum van de toekomst zal er door Covid anders uitzien”
  PREMIUM
  3

  INTERVIEW. Dominiek Beelen, CEO woonzorg­groep Korian: “Woonzorg­cen­trum van de toekomst zal er door Covid anders uitzien”

  Covid trof de woonzorgcentra (wzc) ongemeen hard, en dat niet alleen onder haar kwetsbare bewoners. “De hele ouderensector is niet heel goed uit de coronacrisis gekomen, maar er werden lessen getrokken”, zegt Dominiek Beelen (51), CEO van Korian, het voormalige Senior Living Group en ‘s lands grootste rusthuisuitbater. Met een vernieuwend elan timmert hij aan een heropleving van zijn 120 voorzieningen die zich deels zullen moeten heruitvinden. Dit is hoe het woonzorgcentrum van morgen er volgens de grote baas van Korian zal uitzien.
 2. Vivaldi-partijen profiteren nog niet van populaire boegbeelden: “Die bonus moet je nu nog niet uitspelen”
  PREMIUM

  Vivaldi-partijen profiteren nog niet van populaire boegbeel­den: “Die bonus moet je nu nog niet uitspelen”

  Als het morgen verkiezingen zouden zijn, dan is Vlaams Belang nog steeds de grootste partij in Vlaanderen - al staat ze niet op haar hoogtepunt. De Vlaamse Vivaldi-partijen blijven kabbelen rond de 11 à 12%. Open Vld kan het feit dat ze de populairste politicus levert niet verzilveren, maar dat evengoed voor Vooruit. “Die bonus moet je pas uitspelen tegen de verkiezingen", aldus Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert.
 3. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).