BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

Beke krijgt het niet meer uitgelegd:
Zelfs coalitiepartner N-VA schiet met scherp na warrige uitleg over ‘toevallig’ ontslag van kritische expert

Staat Wouter Beke (CD&V) er stilaan alleen voor? De minister van Welzijn zwoer in het parlement dat hij níks te maken heeft met het ontslag van een expert die kritisch voor hem is geweest, maar hij deed dat zo ongeloofwaardig dat zelfs zijn eigen partijgenoten én coalitiepartner N-VA hem lieten zwemmen. Het wordt een ‘Beke’ gênant.

101 reacties

 • Ian Vandenbossche

  9 maanden geleden
  Dat krijgen we als politiek enkel maar draait om (zoveel als mogelijk) postjes en zoveel als mogelijk verdienen en zo lang als mogelijk. Ministers die ook burgemeester en ook partijvoorzitter zijn. Uitgerangeerde politici die postjes krijgen in Europa. Opzegvergoedingen. Riante pensioenen. Huispersoneel, chauffeurs, luxe wagens enz enz... dat alles in maar liefst 6 gewestregeringen, een overbodige senaat, 9 provincie besture, federale regering enz enz enz...wie betaalt dat? Juist ja, u en ik.
 • leo schauwers

  9 maanden geleden
  De huidige generatie politici heeft de intellectuele capaciteiten niet meer om het land te leiden.
 • Jan Van de Velde

  9 maanden geleden
  Guy Frederickx: in de coronacrisis heeft echt niemand mensenlevens op zijn geweten. Er onstaan voortdurend virussen waarover, zoals nu, zelfs gespecialiseerde wetenschappers niets weten. Artsen kunnen dan ook niet weten hoe coronazieken te behandelen. Vlaanderen heeft geen wettelijke opdracht die toestaat de contractuele verplichtingen over te nemen van private of publieke inrichters van ziekenhuizen of woonzorgcentra. Vlaanderen erkent en subsidieert, dat is al. En een WZC is geen ziekenhuis.
 • Bert De Bruin

  9 maanden geleden
  De vraag van 1 miljoen, welke van 97 ministers of 456 parlementariers is bekwamer?
 • Mark Van Damme

  9 maanden geleden
  Mr Beke uw tijd van gaan is gekomen...
 1. Van Gucht: “Belangrijk dat alle Europese landen maximaal inzetten op snelle toediening van de tweede dosis”
  Play
  6

  Van Gucht: “Belangrijk dat alle Europese landen maximaal inzetten op snelle toediening van de tweede dosis”

  Het Nationaal Crisiscentrum en gezondheidsinstituut Sciensano hebben vrijdagmorgen opnieuw een update gegeven over de coronasituatie in ons land. De cijfers blijven vooralsnog zeer gunstig evolueren, maar het is zaak om voorzichtig te blijven. “We blijven dezelfde boodschap herhalen: blijf voorzichtig zolang u niet volledig gevaccineerd bent”, benadrukte viroloog Steven Van Gucht, verwijzend naar onder meer de gevaren van de Deltavariant. Karine Moykens van het Interfederaal Comité Testing & Tracing ging dan weer dieper in op enkele belangrijke zaken voor wie in het buitenland op vakantie gaat.
 2. Capaciteitstarief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?
  Energie

  Capaci­teits­ta­rief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?

  Volgend jaar treedt het capaciteitstarief in werking: de netkosten van je elektriciteit zullen berekend worden op basis van je piekverbruik. Het hoogste stroomverbruik dat je iedere maand tijdens één kwartier optekent, bepaalt dan het zogenaamde capaciteitstarief. Je digitale meter zal die gegevens registreren. Maar wat verandert er als je nog steeds een klassieke, analoge meter hebt? En betaal je meer of minder als je een digitale meter hebt? Mijnenergie.be zocht het uit.