Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V).
Volledig scherm
Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V). © BELGA

Beke komt noodplan overeen met zorgsector, taskforce gaat donderdag van start

Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) heeft in het Vlaams parlement een noodplan rond de woonzorgcentra in Vlaanderen aangekondigd. Ook komt er een taskforce om het plan in de praktijk om te zetten. Beke verdedigde zich in het halfrond tegen de kritiek van de oppositie over de chaos in de woonzorgcentra, waar al meer dan 619 doden vielen door het coronavirus. 

70 reacties

 • Dirk Verwimp

  2 jaar geleden
  Ik ben verpleegkundige in een woonzorgcentrum. Ze wisten al van de uitbraak in china dus am maanden dat vooral ouderen gevoelig waren voor het virus. Dus hadden ze zich van in het begin moeten focussen op de zorgcentra. Daar moest je zelfs geen expert voor zijn. Nu is het eigenlijk vijgen na pasen. Al is het wel beter later dan nooit.
 • Cindy Van hoecke

  2 jaar geleden
  Ik denk dat alles te laat komt en voor onze geestrijke gezondheid zeker. We zijn er voor onze bewoners en dat weten ze ook maar wat ze ook weten dat we niet moeten rekenen op de ministers want die laten ons al jaren aan ons lot over. Nu is het gewoon duidelijker door covid 19.
 • Rik Tytgat

  2 jaar geleden
  Vijf weken na de lockdown van de rusthuizen heeft Beke al zijn noodplan klaar, op papier althans, op het terrein gaat het net iets moeilijker. Gelukkig voor hem is hij politicus, anders had men hem rustig de tijd gegund om een job te zoeken die hem beter ligt.
 • Bert Verhoest

  2 jaar geleden
  Vergeet niet dat opvoeders al weken/maanden worden ingezet als verplegers. Zonder enige opleiding en kennis. Puur door besparingen en tekort aan budget en personeel. Overal vergeet men Jeugdzorg en mensen met een beperking. Er is meer dan de woonzorgcentra.
 • emiel Clarijs

  2 jaar geleden
  De bewoners in de WZC's die het overleven, zullen dit te danken hebben aan de inzet van alle personeelsleden op de werkvloer en niet aan de snelheid van werken van deze Vlaamse regering, en oproepen tot applaus is misschien goed bedoeld maar lang niet genoeg, zouden de Vlaamse parlementsleden die nu niet kunnen vergaderen, net als in de sport een deel van hun loon afstaan ten gunste van de zorg ?.
 1. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.
 2. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.