Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V).
Volledig scherm
Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V). © BELGA

Beke: “Ik neig persoonlijk naar een vaccinatieverplichting”

Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) toont zich persoonlijk ook voorstander van de vaccinatieverplichting. "Mijn persoonlijk standpunt is geëvolueerd en neigt naar een verplichting", zo antwoordde hij dinsdag in het Vlaams Parlement op een interpellatie van Vlaams Belang-parlementslid Stefaan Sintobin. Alleen Vlaams Belang verzet zich duidelijk tegen de verplichting. De andere partijen in de commissie toonden zich voorstander of willen minstens de adviezen afwachten en het parlementaire debat aangaan.

55 reacties

 • Davy Capri

  4 maanden geleden
  Wat zijn al die politici en beleidsmakers toch beloofd door big farma? Als de coronabarometer in het vizier komt begint men plots weer over vaccinatieplicht. Je kan toch niet verlangen dat mensen zich zoveel laten prikken als de overheid wenst. Waar stopt dat? Een coronabarometer is met het oog op de toekomst veel realistischer!
 • Roger Poot

  4 maanden geleden
  Inspraak geven aan de individuele burger over een pandemie is om moeilijkheden vragen.
 • Tony Janssens

  4 maanden geleden
  De minst gevaccineerde landen in Europa, zoals Roemenië en Bulgarije, zijn ook de landen met de minste Covid-besmettingen.
 • Julien Cuypers

  4 maanden geleden
  Elk land is de corona aan het afbouwen tot een griep crisis. Alleen dit land blijft de paniek stimuleren. Beke heeft in het verleden de ene bal na de andere misgeslagen. Hoe gaat hij dit verplichten? De grote meerderheid is reeds gevaccineerd en ook besmet en ook zij geven besmettingen door. Waarom heeft hij de zorg gedurende die tijd niet uitgebouwd zodat andere zieken konden verpleegd worden? Gaat hij mensen die heel hun leven gerookt hebben en/of obesitas ook viseren?
 • Pieter Verhulst

  4 maanden geleden
  Dat willen de meesten met gezond verstand al een jaar.