Wouter Beke verdedigde zich in de Commissie Welzijn van het Vlaams parlement.
Volledig scherm
Wouter Beke verdedigde zich in de Commissie Welzijn van het Vlaams parlement. © BELGA

Beke: “Contactonderzoek kampt met kinderziektes, maar niets wijst op systematisch probleem”

Het coronacontactonderzoek in Vlaanderen kampt nog met kinderziektes, maar volgens Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) is er "geen indicatie van een systematisch probleem". De komende weken staan trouwens enkele programma-updates gepland die de grootste mankementen zouden moeten wegwerken. Dat antwoordde hij op vragen in het Vlaams parlement.

42 reacties

 • Stefaan De Vos

  11 maanden geleden
  Wat gebeurt in de privacy-commissie met 3 NL-, 3 F-leden en een F-talige voorzitter. In verband met e-contacttracing mogen 2 NL-talige experts niet meestemmen in die commissie omdat ze voor uitvoering van de tracing zorgen. Dus stemgerechtigden: 1NL- en 3F-taligen. De zaak wordt beslist door de 3 stemgerechtigde Fr-talige juristen. Dus geen e-contact-tracing; wat Vlamingen willen. Op deze wijze halen in vele domeinen de Fr- het van de NL-taligen op federaal vlak. Hier treft Beke geen schuld.
 • Marc Baeyens

  11 maanden geleden
  Beke leidt zijn departement zoals hij de cD&v heeft geleid. Met mooie woorden maar zonder daadkracht en initiatief.
 • Philip Vertommen

  11 maanden geleden
  allez voor hem loopt het weer goed, we houden ons hart vast, we hebben gezien wat dit de vorige keren betekende. Misschien nog een task force bij oprichten. Wanneer gaat die man zijn ogen eens opendoen en verantwoordelijkheid nemen.
 • Kristof Vervloesem

  11 maanden geleden
  Beboet en verplicht test overtreders van de maatregelen incl quarantaine zonder loon en de contacttracers gaan werk hebben en nuttig worden.
 • Philippe Stevens

  11 maanden geleden
  Wat maakt het hem uit , ze zijn al van plan om hem gouverneur te maken aan meer dan 120000 € per jaar + een enorme reeks onkostenvergoedingen zoals 2000 € per maand om een woning te huren enzovoort , dit soort mensen lacht gewoon met de gewone man .
 1. HET DEBAT. Is het een goede zaak dat de Rode Duivels en andere voetballers knielen voor Black Lives Matter? Dit is jullie mening

  HET DEBAT. Is het een goede zaak dat de Rode Duivels en andere voetbal­lers knielen voor Black Lives Matter? Dit is jullie mening

  Europese voetballers gaan voor de Black Lives Matter-beweging op de knieën tijdens het EK. Ook ons land deed vanavond weer mee, met Romelu Lukaku als voortrekker. Sommigen applaudisseren daarvoor, bij anderen klinkt boegeroep. Wat denk jij? Is het een goede zaak dat profvoetballers actief opkomen tegen het onrecht van discriminatie, of moeten ze het maar gewoon bij voetballen houden? Eerder vandaag lieten we enkele experts aan het woord. Dit is jullie mening.