Volledig scherm
© BELGA

Bejaarde vrouw gewurgd: haar woning moest 150.000 euro opleveren

Assisen LeuvenVolgens medebeschuldigde Freddy Eyletten was zijn ex-vrouw Myriam Werbrouck meer bezig met haar huisdieren dan met haar zieke moeder. Op het proces voor het hof van assisen van Vlaams-Brabant bleek dat ze nog méér aandacht had voor vastgoedmakelaars en notarissen. De zaal kreeg een kladschrift te zien waarin Werbrouck de opbrengst van de voortijdige erfenis had berekend.

 1. ASSISEN. Wetsgeneesheer die kogel niet vond in lichaam van Isabelle (39) verdedigt zich: “Zelfs bij tweede autopsie heb ik drie uur moeten zoeken”
  PREMIUM
  Diksmuide

  ASSISEN. Wetsgenees­heer die kogel niet vond in lichaam van Isabelle (39) verdedigt zich: “Zelfs bij tweede autopsie heb ik drie uur moeten zoeken”

  In het Brugse assisenhof is wetsdokter Jan Bolt zijn getuigenis komen afleggen. De arts kreeg dinsdag flink wat kritiek van z'n collega Werner Jacobs, omdat hij eerst een steekwonde weerhield als doodsoorzaak van Isabelle Deschodt (39). “Geneeskunde van 1920 en niet van 2020", sneerde die laatste. Bolt sprak zelf nooit van een fout. “Zelfs bij de tweede autopsie heb ik drie uur naar dat kogeltje moeten zoeken.”
 2. Dochter van gewurgde bejaarde: "Freddy was vaak kwaad en stampte in mijn buik"
  Herent

  Dochter van gewurgde bejaarde: "Freddy was vaak kwaad en stampte in mijn buik"

  Myriam Werbrouck zonderde haar moeder Luciana Vandenbroeck af van de buitenwereld vanaf het moment dat ze bij haar introk. De dochter zette alle hulpverlening aan huis stop en ontfermde zich twee jaar lang alleen over haar zieke moeder. Dat bleek vandaag tijdens het verhoor op de eerste dag van het assisenproces tegen haar en haar ex-echtgenoot. Werbrouck en Freddy Eyletten staan in Leuven terecht voor foltering en oudermoord.