De federale regering De Croo buigt zich de laatste dagen over de begroting, de arbeidsmarkthervorming en een antwoord op de energiecrisis.
Volledig scherm
PREMIUM
De federale regering De Croo buigt zich de laatste dagen over de begroting, de arbeidsmarkthervorming en een antwoord op de energiecrisis. © Photo News

Begrotingsonderhandelingen komen op kruissnelheid: dit zijn de knopen die de regering dit weekend moet doorhakken

Morrelen aan het gunstregime voor topvoetballers, het afschaffen van de woonbonus voor tweede verblijven en sleutelen aan de auteursrechten: de federale ploeg van De Croo beslist dit weekend waar ze de schaar inzetten om de begrotingsput - 21,26 miljard euro - te dempen. Maar de regering wil ook met een heuse arbeidsmarkthervorming en met een energieoplossing uitpakken. Dit zijn de knopen die de regering dit weekend moet doorhakken.

48 reacties

 • Jean Donny

  2 maanden geleden
  Op iets verstandigs en structureels hoeven we niet te hopen zoveel is nu al duidelijk. We zullen gewoon verder belogen en bedot worden en uiteindelijk weer dieper in onze zak moeten tasten.
 • Gino Denil

  2 maanden geleden
  Blijven uitvluchten uitvinden om niets te moeten doen aan de energierekening. BTW terug geven gaat niet want die was al ingecalculeerd in de begroting. Niemand vraagt dat. Gewoon er voor zorgen dat de belastingen - heffingen en BTW, en best ook de distributiekosten - niet mee stijgen met de prijs van de energie door deze te bevriezen op een plafond. De staat verliest geen cent en de rekening stijgt wel. Maar blijft betaalbaar voor iedereen.
 • Frank Van den Bulck

  2 maanden geleden
  Daar gaan we weer voor een weekendje vet betaald broek verslijten. Met alles erop en eraan natuurlijk. Benieuwd wat ze met de energieprijzen van zin zijn, de prutsers.
 • Tom Van Genechten

  2 maanden geleden
  Ik dacht dat ze bezig waren met de dure energie! Of is dat al opgelost? Veel vergaderingen gedaan en veel centen voor gekregen dat zal voldoende zijn zeker...
 • Gerda Haubourdyn

  2 maanden geleden
  Waar zullen ze het halen om hun sinterklaas politiek recht te zetten enerzijds, anderzijds om dit beleid verder te kunnen zetten? Niet bij de vele ministers en hun gevolg, niet bij de rijken maar wel bij al diegenen die het nu al moeilijk hebben. Aan de voetballers zullen ze niet raken, ze morrelen maar een beetje.
 1. Vande Broek en volleybalfederaties “tevreden” met aanstelling topmagistraat om aantijgingen van emotioneel misbruik te onderzoeken
  Volleybal
  31

  Vande Broek en volleybal­fe­de­ra­ties “tevreden” met aanstel­ling topmagi­straat om aantijgin­gen van emotioneel misbruik te onderzoe­ken

  Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA) heeft topmagistraat Bart Meganck de opdracht gegeven om de klachten omtrent de werking en coaching van het nationale volleybalteam onder bondscoach Gert Vande Broek onder de loep te nemen. “Hij moet als neutrale autoriteit alle aantijgingen bekijken, evenals de precieze omstandigheden en de schade bij de (ex-)speelsters.” Sport Vlaanderen meldt in een nieuw communiqué achter die beslissing te staan en dat het grensoverschrijdend gedrag en elke klacht die daaromtrent binnenloopt “zeer ernstig” zal nemen. Vande Broek zelf, Volley Vlaanderen en Volley Belgium zeggen “tevreden” te zijn met de aanstelling van Meganck.
 2. Bellen binnen de EU voorlopig niet goedkoper, verbod op extra roamingkosten wel verlengd

  Bellen binnen de EU voorlopig niet goedkoper, verbod op extra roamingkos­ten wel verlengd

  Wie in een ander EU-land belt, surft of sms’t, zal dat nog tot 2032 kunnen doen zonder daarvoor extra kosten aangerekend te krijgen. Over die verlenging van het verbod om roamingkosten door te rekenen aan de consument, hebben onderhandelaars van het Europees Parlement en de lidstaten een akkoord bereikt. Het goedkoper maken van telefoongesprekken binnen de Europese Unie, bijvoorbeeld vanuit België naar Spanje, wordt op de lange baan geschoven.