Formateur Alexander De Croo (Open Vld).
Volledig scherm
Formateur Alexander De Croo (Open Vld). © Photo News

Begrotingsdiscussie in federale formatie nog hele kluif, mogelijk morgen nog onderhandelingen

De onderhandelaars van de zeven partijen die een nieuwe federale regering willen vormen, zitten nog altijd rond de tafel op zoek naar een regeerakkoord. De kans lijkt klein dat ze hun werk in de loop van de nacht helemaal zullen kunnen afronden. Met het begrotingswerk ligt er immers nog een hele kluif op de tafel. 

 1. Herfstvakantie nu toch verlengd tot en met 11 november. “Goed idee”, zegt Marc Van Ranst
  Play

  Herfstva­kan­tie nu toch verlengd tot en met 11 november. “Goed idee”, zegt Marc Van Ranst

  De herfstvakantie voor het onderwijs in Vlaanderen wordt dan toch verlengd tot en met 11 november. Dat bevestigt minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA). De scholen gaan opnieuw open op donderdag 12 november. De verlengde vakantie geldt voor het kleuter- en basisonderwijs en de middelbare scholen. Er komt geen noodopvang op school. Viroloog Marc Van Ranst reageerde in VTM NIEUWS en zegt dat het een “verstandige maatregel” is.
 2. “Onze deal was beter dan Vivaldi”: N-VA maakt akkoord met PS publiek
  PREMIUM

  “Onze deal was beter dan Vivaldi”: N-VA maakt akkoord met PS publiek

  Nu de laatste dagen van de formatie ingaan en het protest bij CD&V maar niet gaat liggen, doet N-VA een ultieme poging om de Vivaldi-onderhandelingen te bemoeilijken: ze maakt haar akkoorden met de PS van deze zomer bekend. "We zijn ervan overtuigd dat dit beter was dan wat nu voorligt." Een overzicht: van gezondheidszorg tot het communautaire luik tot migratie, dit stond in het akkoord tussen N-VA en PS.