Staatssecretaris voor Begroting Eva De Bleeker (Open Vld) wil extra besparen nu de economie aantrekt.
Volledig scherm
PREMIUM
Staatssecretaris voor Begroting Eva De Bleeker (Open Vld) wil extra besparen nu de economie aantrekt. © BELGA

Begrotingsdiscussie barst los: zoeken we nu 1, 2 of 3 miljard?

De begrotingsdiscussie barst los: over twee weken moet de regering op zoek naar enkele miljarden. 3 miljard als het van bevoegd staatssecretaris Eva De Bleeker (Open Vld) afhangt, want de economie trekt weer aan. "Bijzonder cynisch dat ze nog voor het einde van de coronacrisis alweer willen besparen", reageert de PS. "1 miljard is genoeg."

45 reacties

 • Gerard Teeuws

  3 weken geleden
  Ze zoeken belastingen, vooral verdoken belastingen.
 • raymond van der craen

  4 weken geleden
  Schaf die uittredingsvergoedingen van die politiekers af om maar één zaak te vernoemen. Vindt je het nog normaal dat er aan sommige politici 240 000 euro als afscheid wordt toegekend
 • Pat Debal

  1 maand geleden
  De schulden worden hier van langs om groter en wie zal er weer voor opdraaien ja de gewone mensen die gaan werken en de gepensioneerden en de minsters geven hier en daar subsidie nietwaar Crevits en de N-VA zoals Weyts
 • Eddy DeGoei

  1 maand geleden
  België is zogezegd een rijk land. Als we morgen beslissen van te stoppen met uitdelen en onze schulden terugbetalen dan zijn we ineens een arm land. We hebben meer dan 100.000 euro schulden per werkende Belg. Per inwoner is het 45000 euro. Als we iedere nieuwkomer bij aankomst eens een schuldbrief zouden laten tekenen voor 45000 euro, zou die dan nog willen blijven? Denk het niet.
 • Carine Goedertier

  1 maand geleden
  Eerst en vooral stoppen met geld langs vensters en deuren buiten te gooien. Afschaffen van subsidies. In plaats van de eerlijke, hardwerkende mens steeds maar meer te belasten met van alles en nog wat, beginnen met de riante verloningen en ongecontroleerde onkosten van de politiekers eens grondig te herzien. Enkel betalen per aanwezigheid. En de riante uitstapvergoeding kunnen gerust ook wel eens herzien worden. Dit alles en nog slechts 1 regering en je hebt al heel veel bespaard.