Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © photo_news

Beginnende bestuurders krijgen tijdelijk 4 maanden extra de tijd voor terugkommoment: “Talm niet en schrijf je tijdig in”

Ruim 18.600 beginnende bestuurders krijgen tijdelijk vier maanden extra de tijd om het verplichte terugkommoment te volgen. Dat heeft Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) beslist.

 1. Chemiebedrijf 3M geeft schoorvoetend PFOS-emissies via lucht toe
  11

  Chemiebe­drijf 3M geeft schoorvoe­tend PFOS-emis­sies via lucht toe

  De chemische stof PFOS is bij 3M in Zwijndrecht in het verleden ook via de lucht uitgestoten. Dat heeft het bedrijf na lang aarzelen toegegeven tijdens de Vlaamse parlementaire onderzoekscommissie PFOS/PFAS. Nadat een voormalig werknemer die verklaring had afgelegd, bevestigde ook vicevoorzitter Rebecca Teeters voor het eerst dat er “onder andere” via de lucht emissies waren. Meer nog, volgens de huidige EHS-manager (environment, health & safety) van het bedrijf werden ook overheidsdiensten als OVAM en Vito daarvan op de hoogte gebracht.
 2. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.
 1. Beginnende automobilisten krijgen 'Drive Safe Kit' om hen te wijzen op gevaren van alcohol

  Beginnende automobi­lis­ten krijgen 'Drive Safe Kit' om hen te wijzen op gevaren van alcohol

  Responsible Young Drivers Vlaanderen en het rijvaardigheidscentrum ProMove hebben vandaag de 'Drive Safe Kit' gelanceerd. Die moet beginnende automobilisten bewustmaken om verantwoord te rijden zonder alcohol. Drankenproducent Diageo steunt de actie in het kader van Join The Pact, een sensibiliseringsproject tegen alcohol in het verkeer. Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) overhandigde de allereerste kits tijdens het terugkommoment voor nieuwe bestuurders in Zolder.