Ook Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (L) was van de partij.
Volledig scherm
Ook Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (L) was van de partij. © Karolien Coenen

Beginnende automobilisten krijgen 'Drive Safe Kit' om hen te wijzen op gevaren van alcohol

Responsible Young Drivers Vlaanderen en het rijvaardigheidscentrum ProMove hebben vandaag de 'Drive Safe Kit' gelanceerd. Die moet beginnende automobilisten bewustmaken om verantwoord te rijden zonder alcohol. Drankenproducent Diageo steunt de actie in het kader van Join The Pact, een sensibiliseringsproject tegen alcohol in het verkeer. Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) overhandigde de allereerste kits tijdens het terugkommoment voor nieuwe bestuurders in Zolder.

6 reacties

 • An Peeters

  2 jaar geleden
  er zou standaard een alcoholslot in elke wagen moeten zijn : één pintje, wagen rijdt niet. Simpel.
 • Yves Van Rossem

  2 jaar geleden
  Ik noem dit een uiters belachelijke bedoening die verder geen enkel nut heeft (buiten nog wat extra geld uit de burger zijn zakken te kloppen).. Of denk men nu werkelijk dat dit "terugkommoment" de mirakeloplossing is om alle ongevallen te voorkomen? Ik kan u nu al zeggen dat dit NUL KOMMA NUL resultaat heeft op het verdere rijgedrag van de nieuwe bestuurder en daarvoor heb ik niet één af andere studie nodig ...
 • Koen Dhoore

  2 jaar geleden
  Alcohol is één van de oorzaken dat jongeren hoog scoren in ongevallen , meeste oorzaak is te weinig ervaring en snelheid. Een slip cursus helpt veel zodat je weet hoe te reageren als auto uitbreekt of in nood situaties.
 • Pieter Vankamp

  2 jaar geleden
  Pamperitis. Overtreding, auto gewoon een dag, week of maand aan de ketting.
 • Peter Janssen

  2 jaar geleden
  Intussen weet iedereen dat rijden en alcohol niet samengaan..ze zouden beter beginnende automobilisten hoffelijkheid en degelijke kennis van de verkeerscode bijbrengen, zelfs de richtingaanwijzer correct gebruiken kennen ze NIET!Ongevallen door alcohol zinken in het niet bij ongevallen door het aan hun laars lappen van de wet en verkeersregels..een jungle is het verkeer geworden door de mentaliteit van respectloos, agressief wangedrag!