Geert De Rycke
Volledig scherm
© Geert De Rycke

Begeleiders sportkampen mogen deze zomer tot het dubbele verdienen

Trainers, monitoren en begeleiders van sportkampen mogen deze zomer uitzonderlijk tot het dubbele verdienen van de wettelijk vastgelegde 532 euro per maand. De federale regering heeft daarvoor het licht op groen gezet, op voorstel van minister van Sociale Zaken Frank Vandenbroucke (Vooruit).

3 reacties

 • Renee Gaillard

  1 maand geleden
  Zou die regel ook van toepassing zijn op de professionele voetbal-, tennis- en andere coaches ?
 • Jean West

  1 maand geleden
  En ze blijven maar geld uitdelen. Vroeger waren het allemaal vrijwilligers die gratis mee op kamp gingen.
 • Emi Hergersberg

  1 maand geleden
  waarom zouden alleen die van de sportkampen het dubbele mogen verdienen ? Men kan ook muziek- kampen inrichten of wat anders toch ?
 1. Vlaamse regering hangt aan leiband chemiebedrijf 3M, laakt Groen, minister Peeters: "Vooruit met Oosterweelwerken, maar niet ten koste van volksgezondheid”

  Vlaamse regering hangt aan leiband chemiebe­drijf 3M, laakt Groen, minister Peeters: "Vooruit met Oosterweel­wer­ken, maar niet ten koste van volksge­zond­heid”

  Groen-parlementsleden Mieke Schauvliege en Björn Rzoska reageren scherp op de dading tussen Lantis en chemiebedrijf 3M. "Als klopt wat we lezen in de media dan hangt de Vlaamse regering stevig aan de leiband van chemiebedrijf 3M", stellen ze. Dat 3M 75.000 euro zou moeten betalen en de Vlaamse belastingbetaler voor 63 miljoen euro zou opdraaien, zit hen hoog. Dat wordt tegengesproken door Vlaams minister van Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld) en Lantis zelf.