Keren we deze winter massaal terug naar kantoor?
Volledig scherm
PREMIUM
Keren we deze winter massaal terug naar kantoor? © Getty Images/Tetra images RF

Bedrijven verwachten deze winter meer werknemers op kantoor om energiefactuur thuis te drukken: zoveel kan je besparen door thuiswerk te vermijden

Wie komende winter voltijds op kantoor gaat werken in plaats van thuis, kan flink wat besparen op de energiefactuur. Elke dag pendelen kan tot 85 euro per week opleveren. “Acht uur per dag je huis niet verwarmen: de rekening is snel gemaakt.”

50 reacties

 • Jo Nijs

  2 weken geleden
  @Peter Buyck: ja de vraag is zeker wat is goedkoper ? maar voor wie ? 1 vloer verwarmen is zeker goedkoper dan 100-200 individuele huizen ...
 • Eric Grosemans

  2 maanden geleden
  Wesley Kenis, dat is eenvoudig op te lossen: ofwel ga je dichter bij uw werk wonen, ofwel zoek je werk dichter bij huis.
 • Wesley Kenis

  2 maanden geleden
  Hugo hofmans: heb je dan ook je benzine meerekent, en zelfs met een firma wagen mag je die bonnetje houden he. Als je dat wil weten woet je ALLES in rekening brengen en dus ook de rijd die je GRATIS in de file staat...voor die amper 86 euro ga ik geen 2 uur in de auto zitten EN opvang betalen hoor, laat staan 2 uur minder tijd let lijn dochter voor huiswerk..thuiskomen en ze nog net in bed mogen leggen is ook alles behalve prettig
 • Carmen De Gussem

  2 maanden geleden
  Dat is nu juist wat de meeste werkgevers willen!Het is al lang een doorn in hun ogen dat ze hun onderbetaalde werknemers niet kunnen in het oog houden.Ze denken al altijd dat ze belazerd worden door de mensen die thuis werken en nu hebben ze via ,via een studie verkregen dat de werknemers ,soms uit noodzaak, meer op kantoor zullen vertoeven.Goed gezien van de liberale politici die onze energiebedrijven verkochten aan Frankrijk!
 • Bernard Algoet

  2 maanden geleden
  Mijn vrouw en ik ( 76 en 77 j. ) gaan terug werk zoeken . Zo besparen wij heel wat op onze energie faktuur.
 1. Werelddierendag op zijn best: explosievenhonden leggen examen af én maar liefst 80% slaagt ook effectief
  Play

  Schattig, maar ook heel slim: deze honden slagen voor hun examen als explosie­ven­hond

  Zo’n 150 explosievenhonden hebben hun examen afgelegd. Dat is verplicht om voor privé bewakingsfirma’s te mogen werken op de luchthaven, maar ook de federale politie heeft 21 explosievenhonden. Meer dan 160 honden worden per jaar in het certificeringscentrum getest. Het attest krijgen ze niet cadeau, maar toch ligt het slaagpercentage wél hoog. Maar liefst 80% van de explosievenhonden slaagt voor zijn examen: “We zijn streng, maar zien dat er serieuze inspanningen geleverd worden.”
 2. Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op
  Spaargids.be

  Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op

  Stoppen met roken biedt niet alleen voordelen voor je gezondheid, het is ook een opsteker voor je portemonnee. Je bespaart op de kostprijs van sigaretten en behaalt met je niet-uitgegeven centen mogelijk een mooi beleggings- en spaarrendement. Bovendien dwing je bij de bank een goedkopere schuldsaldoverzekering af. Spaargids.be rekent uit hoeveel geld stoppen met roken je precies kan opleveren.
 1. Twee verdachten onder aanhoudingsbevel geplaatst, vier andere vrijgelaten in onderzoek naar extreemrechts waarbij dode viel

  Twee verdachten onder aanhou­dings­be­vel geplaatst, vier andere vrijgela­ten in onderzoek naar extreem­rechts waarbij dode viel

  Twee verdachten die woensdag waren opgepakt bij huiszoekingen in het extreemrechtse milieu, zijn door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst, en in verdenking gesteld voor inbreuken op de wapenwetgeving en voorbereidende handelingen voor het plegen van een terroristisch misdrijf. Een derde man werd ook voorgeleid bij de onderzoeksrechter, maar vrijgelaten. Dat meldt het federaal parket. Eerder vandaag waren al drie van die zes personen na hun verhoor door de politie vrijgelaten.
 2. Vanaf nu kan je een betaalpauze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?
  Spaargids.be

  Vanaf nu kan je een betaalpau­ze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?

  Wie zijn rekeningen niet langer kan betalen, kan vanaf vandaag een betaalpauze voor de hypothecaire lening aanvragen. Om in aanmerking te komen, moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Is dat het geval, dan hoef je van je lening gedurende een jaar geen kapitaal af te lossen, maar betaal je alleen de intresten. Hoeveel is dat dan precies? En schuilen er ook addertjes onder het gras? Spaargids.be zocht het uit.
 3. Topondernemer Fernand Huts meldt succes in strijd tegen plastic afvalberg: “Wij zijn erin geslaagd om plastic 100 procent te recycleren”
  33

  Toponderne­mer Fernand Huts meldt succes in strijd tegen plastic afvalberg: “Wij zijn erin geslaagd om plastic 100 procent te recycleren”

  Een aantal jaar geleden kondigde Antwerps topondernemer Fernand Huts aan dat hij zou investeren in onderzoek naar en de bouw van speciale fabrieken die plastic kunnen omvormen naar de oorspronkelijke grondstoffen. Vollédige recyclage dus. In een interview met ‘VTM Nieuws’ claimt hij vandaag dat de proefinstallatie van zijn dochterbedrijf, de Antwerpse afvalverwerker Indaver, er dankzij onderzoek nu ook echt in geslaagd is die volledige recyclage uit te voeren.