thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Bedrijven moeten 1.800 euro storten per ontslag door langdurige ziekte

Bedrijven zullen 1.800 euro moeten storten per werknemer die ze ontslaan wegens medische overmacht. De opbrengst gaat naar een fonds om mensen naar werk te begeleiden. Dat heeft de federale regering beslist tijdens haar begrotingsgesprekken, schrijft De Standaard.

 1. “Veel patiënten schoppen hun partner letterlijk het bed uit”: wat is het rusteloze-benensyndroom en wat kan je eraan doen?
  PREMIUM

  “Veel patiënten schoppen hun partner letterlijk het bed uit”: wat is het rusteloze-benensyn­droom en wat kan je eraan doen?

  Alsof mieren onder je huid lopen, je elektrische schokjes krijgt of je benen in brand staan. Er zijn vele manieren om het rusteloze-benensyndroom (restless legs syndrome of RLS) te beschrijven, dat liefst 10 à 12 procent van de bevolking ’s nachts wakker zou houden. Wat is de oorzaak ervan en hoe kom je ervan af? Maak kennis met een weinig bekende aandoening, met soms verregaande gevolgen.
 2. De ‘Queen of the Skies’, de Boeing 747 die ons naar verre bestemmingen deed reizen, kan niet meer op tegen meer moderne toestellen
  PREMIUM
  9

  De ‘Queen of the Skies’, de Boeing 747 die ons naar verre bestemmin­gen deed reizen, kan niet meer op tegen meer moderne toestellen

  Afgelopen nacht is in Everett (Washington) de laatste Boeing 747 afgeleverd aan zijn nieuwe eigenaar, de Amerikaanse cargo-maatschappij Atlas Air. Daarmee valt het doek over de bouw van één van de meest opmerkelijke vliegtuigen uit de luchtvaartgeschiedenis. De ‘Jumbo Jet’ democratiseerde de langeafstandsvlucht. Wanneer de laatste Air Force One binnen een jaar of 35 naar het museum of de schroothoop gaat, zal de 747 bijna een eeuw gevlogen hebben.
 1. STREAMINGTIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zombie-apocalyps
  TV

  STREAMING­TIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zom­bie-apocalyps

  Het tv-jaar heeft z’n schrikwekkende start niet gemist dankzij de populaire tv-adaptatie van ‘The Last of Us’ op Streamz. De HBO-reeks met Pedro Pascal in de hoofdrol schetst een geloofwaardig beeld van hoe schimmels in combinatie met de opwarming van de aarde de mensheid kunnen infecteren en zo een zombie-pandemie kunnen inluiden. De reeks doet de honger naar meer realistische zombiefilms en -reeksen met een apocalyptisch kantje alleen maar toenemen. En met deze zes alternatieven is die week wachten op een nieuwe aflevering van ‘The Last of Us’ zo om(bie).
 2. Bij NMBS moet berg van 90.000 compensatiedagen afgebouwd worden: “Er mag niemand ziek worden, of trein wordt afgeschaft”
  PREMIUM

  Bij NMBS moet berg van 90.000 compensa­tie­da­gen afgebouwd worden: “Er mag niemand ziek worden, of trein wordt afgeschaft”

  “Helaas werd uw trein afgeschaft. De uitgevallen treinbegeleider kon niet tijdig vervangen worden”. Dit soort boodschappen moet de NMBS almaar vaker uitsturen. Reizigersvereniging TreinTramBus vraagt overleg met de spoorwegtop. “Mensen moeten kunnen rekenen op hun trein”. Hoeveel treinen worden nu afgeschaft? In welke regio is het probleem het grootst? En hoe komt het dat een historische berg van 90.000 niet toegekende vakantiedagen invloed heeft op de huidige dienstroosters? Lees hier wat we op het spoor zijn gekomen.