Vrachtwagens schuiven aan op de Antwerpse ring (archieffoto).
Volledig scherm
Vrachtwagens schuiven aan op de Antwerpse ring (archieffoto). © BELGA

Bedrag onbetaalde kilometerheffing-boetes buitenlandse vrachtwagens fors opgelopen

Terwijl het openstaande bedrag aan kilometerheffing-boetes aan vrachtwagenchauffeurs uit eigen land tussen 2019 en 2020 is gedaald, is het openstaande bedrag aan boetes aan buitenlandse transportfirma's fors gestegen, meldt Vlaams Belang in een persbericht. Voor Franse en Nederlandse vrachtwagens op één jaar tijd zelfs met 130%. Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams minister van Financiën Matthias Diependaele (N-VA) op een parlementaire vraag van Vlaams Volksvertegenwoordigster Carmen Ryheul (Vlaams Belang). Zij wil een kordatere aanpak.

16 reacties

 • rudi berghmans

  1 jaar geleden
  vrachtwagen aanslaan en als ze niet betalen te koop zetten zal vlug gedaan zijn , ze weten goed genoeg hoe dit te omzeilen is in belgie
 • Marc Geerts

  1 jaar geleden
  Buitenlandse vrachtwagens die openstaande boete hebben bij betreden van het Belgisch grondgebied aan de ketting leggen tot boete betaald is .
 • Jos Brems

  1 jaar geleden
  Daarentegen de verkeersboetes onlangs verhogen, zogezegd om de administratieve kost ervan te dekken, lukte heel goed en snel...
 • De Waarheid

  1 jaar geleden
  Ik dacht dat buitenlandse chauffeurs steeds direct moesten betalen?
 • Gerry Van Obbergen

  1 jaar geleden
  De werkende Belg zal er maar weer opdraaien, zoals altijd hé.
 1. Weer verhoogd toezicht aan woning justitieminister Van Quickenborne: “Zou opnieuw om dreiging gaan uit het drugsmilieu”
  Play
  Kortrijk

  Weer verhoogd toezicht aan woning justitiemi­nis­ter Van Quickenbor­ne: “Zou opnieuw om dreiging gaan uit het drugsmili­eu”

  De buurt rond de woning in Kortrijk van Vincent Van Quickenborne (Open Vld) is weer een belegerde vesting, net zoals in september toen bleek dat er een plan was om de minister van justitie te ontvoeren. Dat wordt bevestigd aan HLN en VTM NIEUWS. Aanleiding zou een nieuwe dreiging zijn tegen Van Quickenborne. “Volgens onze bronnen zou het opnieuw een dreiging zijn vanuit het drugsmilieu”, zegt VTM NIEUWS-journalist Klaas Danneel. Het federaal parket is voorlopig karig met commentaar.