Vrachtwagens schuiven aan op de Antwerpse ring (archieffoto).
Volledig scherm
Vrachtwagens schuiven aan op de Antwerpse ring (archieffoto). © BELGA

Bedrag onbetaalde kilometerheffing-boetes buitenlandse vrachtwagens fors opgelopen

Terwijl het openstaande bedrag aan kilometerheffing-boetes aan vrachtwagenchauffeurs uit eigen land tussen 2019 en 2020 is gedaald, is het openstaande bedrag aan boetes aan buitenlandse transportfirma's fors gestegen, meldt Vlaams Belang in een persbericht. Voor Franse en Nederlandse vrachtwagens op één jaar tijd zelfs met 130%. Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams minister van Financiën Matthias Diependaele (N-VA) op een parlementaire vraag van Vlaams Volksvertegenwoordigster Carmen Ryheul (Vlaams Belang). Zij wil een kordatere aanpak.

16 reacties

 • rudi berghmans

  1 maand geleden
  vrachtwagen aanslaan en als ze niet betalen te koop zetten zal vlug gedaan zijn , ze weten goed genoeg hoe dit te omzeilen is in belgie
 • Marc Geerts

  1 maand geleden
  Buitenlandse vrachtwagens die openstaande boete hebben bij betreden van het Belgisch grondgebied aan de ketting leggen tot boete betaald is .
 • Jos Brems

  1 maand geleden
  Daarentegen de verkeersboetes onlangs verhogen, zogezegd om de administratieve kost ervan te dekken, lukte heel goed en snel...
 • Ronny Gyles

  1 maand geleden
  Ik dacht dat buitenlandse chauffeurs steeds direct moesten betalen?
 • Gerry Van Obbergen

  1 maand geleden
  De werkende Belg zal er maar weer opdraaien, zoals altijd hé.
 1. Hevig onweer op komst: morgen code oranje in verschillende provincies, Luikse gemeente evacueert uit voorzorg deel van inwoners
  Play
  17

  Hevig onweer op komst: morgen code oranje in verschil­len­de provincies, Luikse gemeente evacueert uit voorzorg deel van inwoners

  Het KMI voorspelt van zaterdagmiddag tot zaterdagnacht plaatselijke, felle onweersbuien met veel neerslag op korte tijd, hagel en windstoten. Daarom kondigt het code oranje voor onweer af in het oosten van het land. Al valt dit volgens onze weerman Frank Duboccage niet te vergelijken met het noodweer van vorige week. De Luikse gemeente Limburg heeft desondanks uit voorzorg besloten om inwoners die in getroffen gebieden wonen preventief te evacueren.
 2. Pukkelpop communiceert later vandaag, Vandenbroucke: “Als men de spelregels toch niet ziet zitten, dan gaat het niet door”
  Play

  Pukkelpop communi­ceert later vandaag, Vandenbrou­c­ke: “Als men de spelregels toch niet ziet zitten, dan gaat het niet door”

  Naast PCR-testen mogen bezoekers van Pukkelpop ook gebruikmaken van sneltesten. Die zullen wel maar 24 uur geldig zijn, bevestigde minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) gisteren in VTM Nieuws. Wie een langere periode blijft, zal zich dus verschillende keren moeten laten testen. De organisatie is van deze toegift dinsdagavond al op de hoogte gebracht. Toch werd gisteren alsnog de stekker (tijdelijk) uit de opbouw en de ticketverkoop getrokken. “Als men de spelregels toch niet ziet zitten of niet kan voldoen aan de voorwaarden, dan gaat het niet door”, zei Vandenbroucke deze ochtend bij Radio 1.