De 14-jarige Beatrix Yavuz klaagt de kledingvoorschriften aan op school.
Volledig scherm
PREMIUM
De 14-jarige Beatrix Yavuz klaagt de kledingvoorschriften aan op school. © Photo News

Beatrix (14) in opstand tegen dresscode op school: “Meisjes moeten 'nette kleren' dragen, jongens mogen hun onderbroek tonen”

Een mail van de directeur die laat weten dat blote buiken en extreem korte shorts niet gepast zijn is bij de 14-jarige Beatrix Yavuz in het verkeerde keelgat geschoten. De leerling van het Montfortcollege in Rotselaar mailde terug naar de directeur dat ze vindt dat jongens en meisjes ongelijk worden behandeld. Ze zet hier haar argumenten uiteen en ook de schooldirecteur reageert.

47 reacties

 • Michel Marcelis

  2 maanden geleden
  Foutr insteek. Ze moeten niet versoepelen voor de meisje, maar verstrengen voor de jongens.
 • Bel Gie

  2 maanden geleden
  De kern van haar protest is 100% terecht: de regels horen voor jongen en meisjes gelijk te zijn! Dresscode op het werk… alles hangt af van je werk: contact met publiek of niet. Waarom mag een jongere niet beleefd ingaan tegen gezag? Zij die jongens ‘beter’ gekleed vinden… Niet de kledij, maar de gedachten en daden zijn van belang! Hoeveel ongewenste aanrakingen komen er van een man-in-pak? Neen, vrouw hoeft geen naakt te tonen! Mama werd aangerand toen ze lange broek en rolkraagpull aanhad.
 • Catherine MISTIAEN

  2 maanden geleden
  Nep-redenatie van Beatrix, want jongens zijn veel fatsoenlijker dan we denken. Helemaal anders dan meisjes. Opvallende, frivole en uitdagende kledij dragen, is nu net de specialiteit van meisjes, niet van jongens. Dat gemengd onderwijs: geef mij 1 reden waarom het onderwijs per se moét gemengd zijn? Girl talk is totaal anders dan boy talk. Sowieso klitten meisjes samen, en jongens ook. Hou jongens en meisjes apart op school, en je zal zien: het zal veel beter zijn voor ieders geluk.
 • victor vandesande

  2 maanden geleden
  Juffrouwtje gaat verschieten eens ze op de arbeidsmarkt gaat komen. In heel wat bedrijven bestaat er ook een dresscode, zeker als je in de buitendienst gaat werken.
 • Roger De Munck

  2 maanden geleden
  voledig achter dit meisje voor mij benen zijn benen of het nu mannelijke zijn of vrouwelijke dien om zich te verplaatsen zelfde voor die blote buik waar men zich tegenwoordig toch druk over maakt men heeft nog noot van het spreekwoord gehoord hoe meer een vrouw uitrekt hoe minder zij aantrekt dus hoe meer zij bedekt is hoe nieuwsgieriger de man is wat er onder zit .het zijn gewoon de gedachten van de persoon die tellen die dit zien