Eddy Demarez heeft het verkorven bij de Belgian Cats.
Volledig scherm
Eddy Demarez heeft het verkorven bij de Belgian Cats. © ISOPIX

Basketball Belgium en Belgian Cats vragen ontslag van Sporza-journalist Eddy Demarez

Basketball Belgium en de Belgian Cats, de Belgische nationale vrouwenbasketploeg, vragen "met aandrang" het ontslag van Sporza-journalist Eddy Demarez, en beraden zich of verdere juridische acties noodzakelijk zijn, zo klinkt het in een mededeling aan persagentschap Belga.

 1. Mohamed Abrini: “Als transport blijft gebeuren met satanische muziek en blinddoek beantwoord ik geen vragen meer”
  Play

  Mohamed Abrini: “Als transport blijft gebeuren met satanische muziek en blinddoek beantwoord ik geen vragen meer”

  Op de eerste dag van het proces rond de aanslagen van 22 maart 2016 in Zaventem en Maalbeek heeft Mohamed Abrini van zich doen spreken. De zogenaamde ‘man met het hoedje’ klaagde de manier aan waarop hij getransporteerd werd en verhief daarbij zijn stem. “Ik word naar hier gebracht met luide, satanische muziek en een blinddoek. We worden niet gerespecteerd. Als we op die manier behandeld blijven worden, beantwoord ik geen vragen meer van de voorzitter of van de jury.” Jonathan De Taye, advocaat van een andere beschuldigde, kondigde aan dat hij morgen zou vragen om het proces hierom te schorsen.
 2. Kijk vannacht even omhoog: zie Mars van zijn beste kant én verduisterd door de maan

  Kijk vannacht even omhoog: zie Mars van zijn beste kant én verduis­terd door de maan

  In de nacht van 7 op 8 december is het zover. Mars bevindt zich dan op zijn dichtste punt bij de aarde voor dit decennium én staat op één lijn met de zon en aarde. De planeet is dan op zijn grootst en helderst. De uitgelezen kans om Mars eens te bekijken met het blote oog. Je krijgt er trouwens nog een zeldzaam spektakel bij. De maan zal de planeet een uur lang verduisteren. De volgende keer dat dit gebeurt is pas in 2059.