Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA).
Volledig scherm
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA). © Photo News

Basisschooldirecteurs voelen zich “bekocht” en schrijven open brief aan minister Weyts

OnderwijsIn een open brief aan Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) betreuren de schooldirecteurs van het basisonderwijs dat ze vanaf volgend schooljaar niet kunnen rekenen op de beloofde beleidsondersteuning en hekelen ze wat ze de “regeldrift” en “planlast” van minister Weyts noemen. De minister zelf zegt dat de katholieke basisscholen “op de feiten vooruitlopen” en dat de kwestie besproken wordt in het lopende sociale overleg.

59 reacties

 • walter De Witte

  2 weken geleden
  Het heeft niet veel zin om hier te komen zagen. Enkel bij de verkiezing kunnen wij wat inbrengen( en dan nog). Vlaanderen ging het beter doen met de NVA. Heb er nog niet veel van gezien. Nochtans heeft de NVA genoeg tijd gehad om iets te veranderen. Trek dus uw conclusie in het stemhokje en vergeet de NVA.
 • Sjonny Martero

  1 maand geleden
  De leegloop van N-VA kiezers is ook begonnen in het onderwijs. N-VA zal klop krijgen dat het geen naam heeft. En het M-decreet een andere naam geven en met 680 extra jobs hiervoor te creëeren is een doekje tegen het bloeden. Mijn berekening is dat er minstens 15000 nodig zijn om die Buso leerlingen enigszins op te vangen in het gewoon onderwijs. En dan nog. Men zou beter investeren in het Buso onderwijs en dat platform uitwerken.
 • Erik Bervoets

  1 maand geleden
  Heeft Weyts ooit al gedaan wat hij beloofd heeft? En bij uitbreiding al de politiekers?
 • Theo Van Hoof

  1 maand geleden
  Stop met de verschillende koepels die alleen extra geld kosten. Waarom 2 keer Latijn Wiskunde geven in dezelfde gemeente? Waarom 2 ateliers inrichten om houtbewerking te geven?
 • Patrick Arnout

  1 maand geleden
  Na de verkiezingen krijgt een departement steeds een nieuwe minister. Zodoende zijn deze laatsten nooit verantwoordelijk voor de kemels uit hun vorige beleid op een ander post. En zo doen ze maar verder…fluitend en zich niks aantrekkend.