Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA).
Volledig scherm
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA). © Photo News

Basisschooldirecteurs voelen zich “bekocht” en schrijven open brief aan minister Weyts

OnderwijsIn een open brief aan Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) betreuren de schooldirecteurs van het basisonderwijs dat ze vanaf volgend schooljaar niet kunnen rekenen op de beloofde beleidsondersteuning en hekelen ze wat ze de “regeldrift” en “planlast” van minister Weyts noemen. De minister zelf zegt dat de katholieke basisscholen “op de feiten vooruitlopen” en dat de kwestie besproken wordt in het lopende sociale overleg.

59 reacties

 • walter De Witte

  1 jaar geleden
  Het heeft niet veel zin om hier te komen zagen. Enkel bij de verkiezing kunnen wij wat inbrengen( en dan nog). Vlaanderen ging het beter doen met de NVA. Heb er nog niet veel van gezien. Nochtans heeft de NVA genoeg tijd gehad om iets te veranderen. Trek dus uw conclusie in het stemhokje en vergeet de NVA.
 • Sjonny Martero

  1 jaar geleden
  De leegloop van N-VA kiezers is ook begonnen in het onderwijs. N-VA zal klop krijgen dat het geen naam heeft. En het M-decreet een andere naam geven en met 680 extra jobs hiervoor te creëeren is een doekje tegen het bloeden. Mijn berekening is dat er minstens 15000 nodig zijn om die Buso leerlingen enigszins op te vangen in het gewoon onderwijs. En dan nog. Men zou beter investeren in het Buso onderwijs en dat platform uitwerken.
 • Erik Bervoets

  1 jaar geleden
  Heeft Weyts ooit al gedaan wat hij beloofd heeft? En bij uitbreiding al de politiekers?
 • Theo Van Hoof

  1 jaar geleden
  Stop met de verschillende koepels die alleen extra geld kosten. Waarom 2 keer Latijn Wiskunde geven in dezelfde gemeente? Waarom 2 ateliers inrichten om houtbewerking te geven?
 • Patrick Arnout

  1 jaar geleden
  Na de verkiezingen krijgt een departement steeds een nieuwe minister. Zodoende zijn deze laatsten nooit verantwoordelijk voor de kemels uit hun vorige beleid op een ander post. En zo doen ze maar verder…fluitend en zich niks aantrekkend.
 1. Meer dan 12.000 Belgen rijden met vervallen plastic rijbewijs: bestuurders riskeren boete, rijverbod of gevangenisstraf

  Meer dan 12.000 Belgen rijden met vervallen plastic rijbewijs: bestuur­ders riskeren boete, rijverbod of gevangenis­straf

  Meer dan 12.000 Belgen rijden rond met een vervallen plastic rijbewijs. Dat blijkt uit een parlementaire vraag van Kamerlid Marianne Verhaert (Open Vld) aan minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo). Wie zonder geldig rijbewijs rijdt, riskeert een geldboete van 1.600 tot 16.000 euro, een rijverbod van acht dagen tot vijf jaar of een gevangenisstraf van acht dagen tot twee jaar. Als bij een ongeval wordt vastgesteld dat het rijbewijs van de bestuurder vervallen is, heeft dat ook grote gevolgen voor de verzekering.