De twee locaties van de basisscholen in Erquelinnes (Henegouwen). Foto onder: scène uit ‘Squid Game’.
Volledig scherm
De twee locaties van de basisscholen in Erquelinnes (Henegouwen). Foto onder: scène uit ‘Squid Game’. © Facebook - Netflix

Basisschool waarschuwt ouders voor serie ‘Squid Game’: kinderen spelen gewelddadige scènes na

HENEGOUWENOver de Zuid-Koreaanse serie ‘Squid Game’ is al veel gezegd en geschreven. De Netflix-reeks is ook bij basisschoolleerlingen - absoluut niet hun leeftijdsgroep - in het Henegouwse Erquelinnes een hit. De schooldirectie richtte zich dinsdag in een Facebookpost tot de ouders om te melden dat leerlingen die gewelddadige scènes naspelen en elkaar slaan sancties krijgen.

12 reacties

 • eli bosch

  1 jaar geleden
  Och laat ze doen. Vooral de messentrekkers die hier tegenwoordig massaal in ons land rondlopen. Hoe meer bloed, hoe meer doden,hoe meer vreugde. Eindelijk eens uitdunning van onze overbevolking.
 • Tessa vandermout

  1 jaar geleden
  Die hebben allemaal het netflix wachtwoord van hun ouders zekers ? Er is ook op dat vlak nog heel veel sensibiliseringswerk nodig bij de ouders.
 • Olivier Paquay

  1 jaar geleden
  Dat kan dan alleen op scholen voor kinderen die al minstens 5 keer zijn blijven zitten ? de serie is immers 16+ en kinderen in de lagere school zijn meestal tog jonger dan 12 nee ?
 • Amber Habex

  1 jaar geleden
  Houd u kinderen dan ook van tiktok want daar passeerd dat ook veel
 • Merel Depauw

  1 jaar geleden
  Oh nee, moord, brand, er werd een mep uitgedeeld op de speelplaats, plaats het in alle kranten.
 1. STREAMINGTIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel
  TV

  STREAMING­TIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel

  Terwijl Netflix nog volop debatteert of het een vervolgseizoen wil op ‘That ‘90s Show’, de recente spin-off van ‘That ‘70s Show’, doken wij de archieven in op zoek naar spin-offs die wel een gezond en lang leven beschoren waren. Hoewel de geschiedenis al een paar keer heeft aangetoond dat spin-offs vaker inferieur zijn aan hun voorlopers (denk maar aan ‘The Mandalorian’-spin-off ‘The Book of Boba Fett’ of de ‘Friends’-spin-off ‘Joey’) hebben we er toch vijf gevonden die het succes van hun voorouder niet alleen evenaren, maar zowaar overtreffen. Een overzicht!
 2. Elia waarschuwt federale regering opnieuw voor mogelijk stroomtekort tegen 2025

  Elia waarschuwt federale regering opnieuw voor mogelijk stroomte­kort tegen 2025

  In een brief aan de federale regering zegt netbeheerder Elia dat het spaarzamer inzetten van onze resterende kernbrandstof noodzakelijk is om ook de komende winters aan onze binnenlandse stroombehoefte te voldoen. Zonder bijkomende maatregelen kan het tekort in ‘worst case’ oplopen tot 1,2 gigawatt tegen de winter van 2025 - omgerekend tot 10% van wat België verbruikt op de drukste momenten voor het stroomnet.
 3. Waarom stopt Dries Van Langenhove nu écht? En zal N-VA nu wel openstaan voor samenwer­king? Carl Devos antwoordt
  PREMIUM

  Waarom stopt Dries Van Langenhove nu écht? En zal N-VA nu wel openstaan voor samenwer­king? Carl Devos antwoordt

  Exit Dries Van Langenhove (29) uit de politiek. Zet een politicus een stap opzij, dan weten wij wie we moeten bellen voor analyse: professor politicologie en HLN-columnist Carl Devos. Zal N-VA nu wel openstaan voor een samenwerking met Vlaams Belang in 2024? En hoe komt Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken hieruit? Professor Devos antwoordt. “Van Grieken zal Dewinter nooit uit de partij kunnen zetten, zelfs hij heeft dat gewicht niet.”