AFP
Volledig scherm
© AFP

BASF maakt kruis over nieuwe Antwerpse gascentrale

Het chemiebedrijf BASF bergt zijn plannen voor een nieuwe, grote gascentrale in Antwerpen op. Dat melden De Tijd en L'Echo vandaag. Volgens BASF is het economisch kader te onzeker.

31 reacties

 • Roger Philips

  4 maanden geleden
  Ecolo minister Tinne Van der Straeten heeft er ook al voor gezorgd dat de Vlaming weer een extra rekening krijgt op zijn elektriciteitsfactuur.
 • karel dillen

  4 maanden geleden
  Waarom heeft nva 5 jaar geleden geen stappen ondernemen voor de bouw van een nieuwe (kern)centrale? Zijn we intussen al gewoon van die partij
 • jean pierre leemans

  4 maanden geleden
  Marc Camp,dat weten er heel weinig mensen . Zonder subsidies gaat dat ook.Een gascentrale kan men perfect afstellen,zodat er er weinig CO2 en N gassen vrijkomen.
 • Willy Haesendoncks

  4 maanden geleden
  een goede advocate kan een moordenaar vrijpleiten, benieuwd hoe groen zonder gezichtsverlies de noodzakelijke kerncentrale gaat moeten open houden.
 • anna vandenberg

  4 maanden geleden
  Het groene stroom project draait enkel om subsidies. Zoals Groen links in Nederland zit Groen vastgezogen in in het vacuüm van de groene stroom lobbyisten. Sjoemelen met windmolensubsidies, in Nederland laat de media de kritische stem van de bevolking horen in, "De Hofbar" NPO start, in België praten ze de groene lobbyisten naar de mond. De rekening komt wel en de klimaatactivisten zullen evengoed mee de rekening betalen van het huidige wanbeleid. Minder op alle vlakken is de enige oplossing.
 1. Expert justitie Faroek Özgünes: “Conings waarschijnlijk al weken geleden overleden”
  Play

  Expert justitie Faroek Özgünes: “Conings waarschijn­lijk al weken geleden overleden”

  Het lichaam van Jürgen Conings is vanmorgen gevonden in het nationaal park Hoge Kempen in Limburg, niet ver van waar eerder zijn rugzak gevonden werd. Expert justitie Faroek Özgünes: “Het feit dat Conings dood is teruggevonden, is niet echt een verrassing. De afgelopen weken is er gezocht naar sporen en die zijn niet gevonden. Dat wees erop dat hij ofwel zijn vlucht heel goed had voorbereid ofwel dat hij zichzelf van het leven had benomen.” De man is nu gevonden, maar dat is niet het einde van deze zaak: “Hier gaan lessen uit getrokken worden, alleen al binnen Defensie.”