Bart Tommelein in de studio van De Afspraak
Volledig scherm
Bart Tommelein in de studio van De Afspraak © Screenshot

Bart Tommelein (Open Vld) over debacle met zonnepanelen: “Ik ben niet trots dat dit nu gebeurt”

Mensen die zonnepanelen op hun dak hebben gelegd, kregen vorige week slecht nieuws. Het Grondwettelijk Hof vernietigde de Vlaamse regeling rond de virtueel terugdraaiende teller van de digitale elektriciteitsmeter. In De Afspraak betreurde Bart Tommelein (Open Vld) dat de Vlaamse regering haar belofte over de terugdraaiende teller voor zonnepanelen niet heeft kunnen waarmaken: “Wij hebben hele goede bedoelingen gehad.”

94 reacties

 • Dave Verschueren

  1 maand geleden
  0€ is mijn compensatie prulleman. Prosumententarief door de strot. Digitale meter door de strot. En nu dit. Echt ik hoop dat jullie zo afgemaakt worden met de volgende verkiezingen dat je zelfs geen coalitie van verliezers kunt vormen. Bende zakkenvullers zijn jullie. Meer niet.
 • jan geens

  1 maand geleden
  Bart, ik heb toen aan jouw kabinet advies gevraagd . De stelligheid waarmee ik toen gegarandeerd werd dat ik idd electrisch zou kunnen rijden op mijn zonnepanelen is nu lachwekkend . Tot 3 maal toe heb je mij bevestigt dat ik bij welke meter dan ook evenveel zou terugkrijgen per kw als dat ik betaal . Dat het ook zou gelden voor de extra panelen die ik bijlegde voor de auto . En nu zit jij in oostende en ik kan stikken; zo kan ik ook minister spelen hoor ...
 • raymond van der craen

  1 maand geleden
  En wat zijn we met je excuses als we binnenkort een dikke stroomfactuur krijgen? Betaal jij die of uw vriendjes van de Open-VLD die factuur? Je hebt recht op antwoord Mr. Tommelein.
 • Andy Staelens

  1 maand geleden
  Hij heeft zich geexcuseerd, alles is goed nu. Oef
 • Edmond Dillien

  1 maand geleden
  Ik blijf er bij, hoe meer politici in't land hoe meer stommiteiten er gebeuren waar de burger, uiteraard, de dupe van is en de enige oplossing hiervoor is herfederaliseren maar met voor iedere minister een kabinet met gespecialiseerde medewerkers die aanblijven ook na de verkiezinswissel van minister, de huidige manier van doen is een financieel fiasco met als enig resultaat dat er een hoop geld verdienen dat ze niet waard zijn en ons steeds weer de onkosten serveren, stop ermee het werkt niet.
 1. Installateurs bezorgd door nieuwe spelregels zonnepanelen: “Zoveelste keer dat vertrouwen in groene energie wordt ondermijnd”
  PREMIUM

  Installa­teurs bezorgd door nieuwe spelregels zonnepane­len: “Zoveelste keer dat vertrouwen in groene energie wordt ondermijnd”

  Sectorfederaties hopen dat het arrest van het Grondwettelijk Hof, waardoor eigenaars van zonnepanelen geen recht meer hebben op een terugdraaiende teller, er niet voor zorgt dat consumenten het geloof in groene stroom verliezen. “Het is de zoveelste episode die het vertrouwen van de mensen ondergraaft", klinkt het. Wel vragen experts om niet meteen in een kramp te schieten. “Voor sommigen zal het geen verschil maken.”
 2. Gevangenis Namen in quarantaine: helft gevangenen en personeel besmet
  6

  Gevangenis Namen in quarantai­ne: helft gevangenen en personeel besmet

  De gevangenis van Namen is getroffen door een zware uitbraak van het coronavirus. Bijna de helft van de gedetineerden en het gevangenispersoneel heeft positief getest op COVID-19. In totaal blijken 61 van de 132 gedetineerden besmet. Ook 57 personeelsleden blijken besmet. De gevangenis is onder quarantaine geplaatst. De gevangenen moeten in hun cel blijven, alle bezoek is opgeschort, er wordt niet gedoucht en er zijn geen wandelingen.
 3. OVERZICHT. Kracht van epidemie neemt toe: 25 procent meer besmettingen, 400 patiënten op intensieve zorgen
  93

  OVERZICHT. Kracht van epidemie neemt toe: 25 procent meer besmettin­gen, 400 patiënten op intensieve zorgen

  De stijgende trend in de coronacijfers zet zich door. Het gemiddeld aantal nieuwe besmettingen stijgt al voor de zesde dag op rij (+25%). Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Het reproductiegetal bedraagt nu 1,12 wat betekent dat de epidemie in kracht toeneemt. Volgens de meest recente cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano liggen 1.838 mensen in het ziekenhuis (+4%), waarvan 400 op intensieve zorgen (+8%).
 1. Deze hond snuffelt naar coronabesmettingen op de luchthaven
  Play

  Deze hond snuffelt naar coronabe­smet­tin­gen op de luchthaven

 2. Gefrustreerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugddienst Tessenderlo
  Play

  Gefrus­treerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugd­dienst Tessender­lo