BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Bart De Wever: "Wij zijn gedwongen in het Covid Safe Ticket”

Volgens N-VA-voorzitter Bart De Wever is de Vlaamse regering voor het blok gezet tijdens het Overlegcomité. "In een pandemie waar de noodtoestand wordt afgekondigd, onder het rampenplan en onder de Pandemiewet, heb je als Vlaanderen niet zo veel in de pap te brokken. Het is constant schade beperken", zei hij in Terzake op Canvas. "Wij zijn gedwongen in dat Covid Safe Ticket en dat is een 'fausse bonne idée'."

 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 1. Vandaag zonnige winterdag, morgen aanvriezende mist verwacht

  Vandaag zonnige winterdag, morgen aanvriezen­de mist verwacht

  De week start in het zuiden en in het oosten van het land zonnig, ook al kunnen er nog soms lage wolken hangen, vooral in het noordwesten, of is er aanvriezende mist mogelijk. In de loop van de dag wordt het overal zonnig. Het wordt zo’n 2 graden in de Hoge Venen en 7 graden in Laag-België, meldt het KMI. Er staat een zwakke wind uit zuidoostelijke of veranderlijke richtingen. In de Ardennen waait de wind matig uit het zuidoosten.
 2. Premier De Croo: “Discussie over vrijheid wordt totaal gekaapt door extremistische bewegingen die enkel uit zijn op geweld”
  Play
  259

  Premier De Croo: “Discussie over vrijheid wordt totaal gekaapt door extremisti­sche bewegingen die enkel uit zijn op geweld”

  Premier Alexander De Croo (Open Vld) veroordeelt maandagochtend bij HLN LIVE het geweld op de coronabetoging in Brussel streng. Hij zegt dat een deel van de betogers duidelijk enkel en alleen maar deelnam om de boel uiteindelijk te laten ontploffen. Volgens hem worden manifestaties tegen de coronamaatregelen zelfs “totaal gekaapt door extremistische bewegingen die enkel maar uit zijn op geweld”. “En geweld heeft niets te maken met vrijheid.”