BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Bart De Wever: "Wij zijn gedwongen in het Covid Safe Ticket”

Volgens N-VA-voorzitter Bart De Wever is de Vlaamse regering voor het blok gezet tijdens het Overlegcomité. "In een pandemie waar de noodtoestand wordt afgekondigd, onder het rampenplan en onder de Pandemiewet, heb je als Vlaanderen niet zo veel in de pap te brokken. Het is constant schade beperken", zei hij in Terzake op Canvas. "Wij zijn gedwongen in dat Covid Safe Ticket en dat is een 'fausse bonne idée'."

 1. ANALYSE. “De discussie over de accijnsverhoging is klein bier vergeleken met de storm die ons te wachten staat”
  PREMIUM
  39

  ANALYSE. “De discussie over de accijnsver­ho­ging is klein bier vergeleken met de storm die ons te wachten staat”

  “Deze week zette financiënminister Van Peteghem één van de grote voorjaarsdossiers prominent op de overvolle federale voorjaarsagenda: de hervorming van de energiefactuur. Alsof hij de regie van de premier overnam. Tot ergernis van die laatste”, schrijft Carl Devos. “De Oost-Vlaamse kopmannen treffen elkaar wel vaker voor wat sierschermen. Maar de discussie over de accijnsverhoging is klein bier vergeleken met wat ons te wachten staat: er komt een begrotingsstorm op ons af.”
 2. De Croo voorstander van accijnshervorming: “Normaal dat crisismaatregelen op bepaald moment aflopen”

  De Croo voorstan­der van accijnsher­vor­ming: “Normaal dat crisismaat­re­ge­len op bepaald moment aflopen”

  Premier Alexander De Croo (Open Vld) vindt dat de accijnshervorming moet worden uitgevoerd. “Het is logisch dat crisismaatregelen op een bepaald moment een einde krijgen”, zei de premier vanmiddag in de plenaire vergadering van de Kamer. Er is voorlopig nog geen consensus binnen de meerderheid over de hervorming die minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) eerder deze week voorstelde.