Volledig scherm
© Photo News

Bart De Wever: "We maken ze kapot in de oppositie”

N-VA-voorzitter Bart De Wever verwacht dat de zogenaamde Vivaldi-partijen hun poging tot regeringsvorming zullen voortzetten. "Volgens mij zullen ze verder gaan. De blauwe vrienden zullen op de knieën moeten gaan", zo zei Bart De Wever in 'Gert Late Night' op VIER. "We maken ze kapot in de oppositie. Dat zal niet moeilijk zijn, want ze hangen met spuug en plaktouw aan elkaar" aldus De Wever. 

 1. Twee bezoekers extra aan de feestdis: is dit het meest evenwichtige kerstscenario?

  Twee bezoekers extra aan de feestdis: is dit het meest evenwichti­ge kerstscena­rio?

  De Vlaming is geen vragende partij om op kerstavond verregaande uitzonderingen op de geldende coronamaatregelen in te voeren. Dat blijkt uit een UGent-bevraging van 5.690 respondenten. Slechts acht procent van de Vlamingen pleiten ervoor om die avond 'carte blanche' te krijgen en zoveel familie en vrienden uit te nodigen als men wil. Indien de overheid dan toch een versoepeling overweegt, levert een kerstscenario met twee bezoekers bovenop het bestaande knuffelcontact de meeste psychologische winst op.
 2. Crisis bij Vivaldi. Zijn nieuwe verkiezingen de enige uitweg? Onze expert Carl Devos legt uit
  PREMIUM

  Crisis bij Vivaldi. Zijn nieuwe verkiezin­gen de enige uitweg? Onze expert Carl Devos legt uit

  Het is crisis bij de Vivaldi-partijen. Sp.a was vanmorgen de manoeuvres van MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez moe en wilde niet meer met hem en zijn partij onderhandelen. De gesprekken kwamen vast te zitten en vanavond boden preformateurs Egbert Lachaert (Open Vld) en Conner Rousseau (sp.a) hun ontslag aan bij de koning. Die weigerde dat echter. De preformateurs kregen de opdracht het vertrouwen te herstellen en woensdag opnieuw verslag uit te brengen. Maar hoe moet het verder nu alles muurvast lijkt te zitten? Onze politieke analist Carl Devos (UGent) legt uit.
 1. Waaghalzen glijden van natuurlijke waterglijbaan in het midden van het regenwoud
  Play

  Waaghalzen glijden van natuurlij­ke waterglij­baan in het midden van het regenwoud

 2. Kan jij raden wie er in de huid van Marc Van Ranst en Steven Van Gucht kruipt?
  Play

  Kan jij raden wie er in de huid van Marc Van Ranst en Steven Van Gucht kruipt?