N-VA-voorzitter en Antwerps burgemeester Bart De Wever.
Volledig scherm
N-VA-voorzitter en Antwerps burgemeester Bart De Wever. © Joel Hoylaerts / Photonews

Bart De Wever waarschuwt voor “ideologische verdwazing” in strijd tegen klimaatverandering: “Tijd om deze onzin actief te counteren”

N-VA-voorzitter en Antwerps burgemeester Bart De Wever waarschuwt in een opiniestuk in De Morgen voor het gedachtegoed dat geweld gerechtvaardigd zou zijn in in de strijd tegen klimaatverandering. “De toekomst van de mensheid is te belangrijk om ze over te laten aan ideologische verdwazing.” 

129 reacties

 • Philippe Deckers

  3 weken geleden
  Hij heeft volkomen gelijk. Die zgn klimaatactivisten zijn veelal extreem linksen die democratisch niet aan de bak komen en onder het mom van klimaat hun politieke wil opleggen.
 • Andy Staelens

  1 maand geleden
  Ja, want een NVA verdwazing is al meer dan genoeg.
 • Bart Verwegen

  1 maand geleden
  De overbevolking is één zaak, maar de korte-termijn visie van de mens en de drang naar onnodige luxe doet ons veel teveel energie verbruiken.
 • Guido Cerrens

  1 maand geleden
  De grootste oorzaak van de klimaatverandering is de enorme overbevolking van de aarde
 • Karel Van Biezen

  1 maand geleden
  Volgens diezelfde De Wever gaat het ecologisch nog nooit zo goed als vandaag en moeten we vooral onze levensstijl niet aanpassen maar een blind vertrouwen hebben in de technologische innovatie van de mens en in technieken die nog niet bestaan. Hij uit zich hiermee duidelijk als een absolute eco-analfabeet, iemand met een religieus fundamentalistisch geloof in de mens en ook een lafaard die de waarheid liever niet onder ogen ziet en erkent. Problemen duiden is voor hem immers "culpabiliseren".
 1. Socialisten, groenen, Open Vld en PVDA willen recht op abortus in de grondwet. Bouchez pleit voor "intelligentere aanpak”
  27

  Socialis­ten, groenen, Open Vld en PVDA willen recht op abortus in de grondwet. Bouchez pleit voor "intelli­gen­te­re aanpak”

  Nu het recht op abortus geschrapt is in de VS, wil PS-fractieleider Ahmed Laaouej uitzoeken hoe het recht op abortus bij ons in de grondwet verankerd kan worden. Daarbij krijgt hij alvast de steun van Open Vld, Groen en PVDA - al vindt die laatste het efficiënter om abortus meteen uit het strafrecht te halen. Ook Bouchez wil het "intelligenter aanpakken”. Alleen voor Vlaams Belang zou de abortuswetgeving wat strenger mogen zijn.
 2. Wanneer laat je pleger van partnergeweld vrij onder voorwaarden? België werkt aan handleiding voor onderzoeksrechters
  Play

  Wanneer laat je pleger van partnerge­weld vrij onder voorwaar­den? België werkt aan handlei­ding voor onderzoeks­rech­ters

  Tegen 2025 wil ons land een soort handleiding klaar hebben voor onderzoeksrechters. Die moet hen kunnen helpen inschatten of ze iemand al dan niet kunnen vrijlaten onder voorwaarden. “Sommige personen zijn gewoon niet vatbaar voor gerechtelijke maatregelen”, zegt criminologe Anne Groenen, die meewerkt aan handleiding. “Als er een voorgeschiedenis is van partnergeweld, stalking of wurging, gaan die personen sowieso terug het slachtoffer opzoeken.”