Bart De Wever over N-VA-controverse: "Een vismijn heeft er niks aan"

UpdateN-VA-voorzitter Bart De Wever kwam in het VRT-programma 'De Zevende Dag' terug op de opstootjes die zijn partij eerder deze week veroorzaakte. "Een vismijn heeft er niks aan", reageerde hij op de hevige kritiek van de oppositie. "Daar roepen en tieren ze ook, en gooien ze met rotte vis."

 1. Buitenlandse studenten krijgen langer de tijd om hier job te vinden

  Buitenland­se studenten krijgen langer de tijd om hier job te vinden

  Studenten van buiten de EU die pas afgestudeerd zijn in ons land krijgen binnenkort een jaar de tijd om hier een job te zoeken. Dat staat in een wetsontwerp van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V), dat vrijdag wordt goedgekeurd op de federale ministerraad. Nu moeten buitenlandse studenten na afloop van hun studies terugkeren naar hun land van herkomst, tenzij ze vrijwel onmiddellijk een job kunnen vinden.
 2. LIVE. Premier De Croo over beslissing om niet te versoepelen: “Als het stormt, kan je niet opstijgen”
  Play
  53

  LIVE. Premier De Croo stelt versoepe­lin­gen uit: “Als het stormt, kan je niet opstijgen” - Ziekenhui­zen naar fase 1b

  Het Overlegcomité van de federale en de deelstaatregeringen zat vandaag samen om de coronamaatregelen te evalueren. De sterke stijging van het aantal ziekenhuisopnames heeft de regering ertoe gedwongen een “time-out” in te lassen, en behalve de heropening van de contactberoepen op 1 maart geen extra versoepelingen aan te kondigen. “Als het stormt, kan je niet opstijgen. Met deze cijfers kan je niet versoepelen, dat zou onverantwoord zijn”, zei premier Alexander De Croo daarover tijdens de persconferentie na afloop van het Overlegcomité. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
 1. Medische primeur in Lier: Heilig Hartziekenhuis laat robotarm gaten boren bij nek- en rugoperaties
  Play

  Medische primeur in Lier: Heilig Hartzieken­huis laat robotarm gaten boren bij nek- en rugopera­ties

 2. Man gooit gigantische alligator de lucht in
  Play

  Man gooit giganti­sche alligator de lucht in